• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyanet İşleri Başkanı eleştirmişti, Erdoğan sahip çıktı

Yeniakit Publisher
2017-06-22 00:31:00 - 2017-06-22 00:54:42
Diyanet İşleri Başkanı eleştirmişti, Erdoğan sahip çıktı

TRT 1'de Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın finali yapıldı. Yarışmanın bir bölümünde sürpriz bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan salona geldi. Yarışmanın kazananlarına ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. "Birileri kendilerine göre eleştiriler getirmiş olabilir." diyen Erdoğan, "Biz ne yaptığımıza bakacağız. Bu yarışmanın içinde neler var buna bakacağız." diye konuştu. Diyanet İşleri Başkanı Görmez ise yarıştırmayı eleştirerek, "Kuran ses yarışmalarının güftesi olarak kullanılacak bir kitap değildir" demişti.

KARAHİSARİ'NİN KUR'AN'INI HEDİYE ETTİ

TRT'nin verdiği altın ödülleri dışında Cumhurbaşkanı Erdoğan da yarışmacılara ödül olarak Karahisari'nin Kur'an-ı Kerim'ini hediye etti.

Ödülleri verirken kısa bir konuşma yapan Erdoğan şunları söyledi:

"ALIŞILMIŞIN DIŞINDA BİR PROGRAM"

"Bizleri ramazan boyu mutlu eden hafız kardeşlerim sizleri tebrik ediyorum. Burada 8 kardeşimiz var ama bunların dışında olan kardeşlerimi de tebrik ediyorum. Alışılmışın dışında bir uygulama TRT- Diyanet iş birliğiyle gerçekleşmiş oldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"ELEŞTİRİLERE KULAK ASMAYA GEREK YOK"

Birileri kendilerine göre eleştiriler getirmiş olabilir. Kulak asmaya gerek yok. Biz ne yaptığımıza bakacağız. Bu yarışmanın içinde neler var buna bakacağız. Hele hele bu Kur'an-ı Kerim'in okunması olduktan sonra akan sular durur."

GÖRMEZ, YARIŞMAYI ELEŞTİRMİŞTİ

Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yarışmayı eleştirmişti.

Görmez şu ifadeleri kullanmıştı:

Son zamanlarda bir yarışma programı çıkarıldı biliyorsunuz. Sadece şunu söylerim. Kuran ses yarışmalarının güftesi olarak kullanılacak bir kitap değildir. Kuran bir hayat kitabıdır. Hem de en müstakim yola, en salam yola sizi götürmek için nazil olmuş bir kitaptır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23