• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyanet alevi dedelerini yurt dışına gönderiyor

Yeniakit Publisher
2016-10-01 11:03:00 -
Diyanet alevi dedelerini yurt dışına gönderiyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, gurbetçi alevi ve caferi vatandaşların talepleri doğrultusunda 96 Alevi dedesini 12 ülkeye gönderiyor.

Alevi dedelerinden Avrupa çıkarması

FETÖ, farklılıkları kaşıyarak ikinci dalga kalkışma hazırlığı yürütürkenAlevi, Caferi ve Bektaşiler için ayrı bir öneme sahip olan Muharrem Ayı, Alevi-Sunni bütünlüğünün vurgulanması için fırsat oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı, Muharrem Ayı dolayısıyla yurt dışında yaşayan Alevi ve Caferi vatandaşların talepleri doğrultusunda 96 Alevi dedesini 12 ülkeye gönderiyor.

BİLGİLENDİRME VE AYDINLATMA

Ehlibeyt sevgisi, Muharrem, Aşure ve Kerbela hüznünün Anadolu'daki Sünniliği ve Aleviliği birleştirmesinden hareketle Alevi cemaatini bilgilendirme ve aydınlatma görevi üstlenecek Alevi dedeleri, Almanya Hamm ve Çevresi Alevi Kültür Birliği Derneği, Cem Vakfı ve Baba Mansur Derneği'nin talepleri dikkate alarak belirlendi.

İLK KAFİLE YOLA ÇIKTI

Almanya, Fransa, Avusturya, Belçika, Hollanda, Danimarka, İsviçre, Bulgaristan, Kosova, Yunanistan, Romanya ve İngiltere'de görevlendirilen Alevi dedeleri gittikleri ülkelerde alevi topluluğunu Muharrem ayı, Aşure ve Kerbela olayları hakkında bilgilendirecek ve birlik beraberlik mesajları verecek. Bu kapsamda ilk kafile, dün Türkiye'den hareket etti.

NEVRUZ VE HIDIRELLEZE KATILACAKLAR

Öte yandan, Tunceli, Erzincan, İstanbul, Sivas, Elazığ, Tokat, Amasya ve Ankara'da bulunan alevi cemaatinin önde gelen isimleri yurt dışında Nevruz ve Hıdırellez faaliyetlerine de katılacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23