Çam ağacından elde edilen ve farklı aromasıyla dikkati çeken çam sakızının, diş temizliğinde etkili olduğu belirtildi.
Uzmanlar, çam sakızının diş sağlığı açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Çam sakızı, düzenli çiğnendiğinde diş etlerini geliştirir. Ağız içinde oluşan zararlı plakların yok olmasında kullanılır. Yaraların iyileşmesinde kullanılır. İltihaplı yaranın iyileşmesine yardımcı olur.
Çam sakızının aromatik ve güzel bir tadı bulunduğunu anlatan uzmanlar, “Çam sakızı özellikle Karadeniz’de çok kullanılıyor. Adından da belli olduğu gibi çam ağacından elde edilen koyu kıvamlı fakat sert olmayan, bal renginde, aromatik, güzel tadı ve hoş kokusu olan bir madde” diyor.
Söz konusu sakızın diş eti hastalıklarında tercih edildiğini vurgulayan uzmanlar, şöyle konuştu:
“Halk arasında daha çok mide hastalıklarında kullanılmakta. Günümüzde antiseptik özelliğinden dolayı ağız hastalıklarında, özellikle diş eti hastalıklarında kullanılıyor. Çam sakızı, hem diş etlerini güçlendirici hem de yapışkan özelliğinden dolayı ağız içerisindeki yemek artıklarını temizleyebildiğinden faydalı bir ürün. ”
ÖNE ÇIKAN VİDEO
Çam sakızının özellikle öğün aralarında ve dişlerin fırçalanamadığı zamanlarda kullanılması gerektiği önerildi.
bitkilog.com