• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dışişleri'nden 'Cerablus' ve 'El Bab' açıklaması

Yeniakit Publisher
2017-05-12 21:37:00 -
Dışişleri'nden 'Cerablus' ve 'El Bab' açıklaması

Suriye'de Türkiye, Rusya ve İran garantörlüğünde ilan edilen çatışmasızlık bölgeleri arasında Cerablus ve El Bab'ın neden yer almadığına ilişkin soruya Dışişleri'nden yanıt geldi

Dışişleri BakanlığıSözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, düzenlediği olağan basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Müftüoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya'nın Soçi kentinde 3 Mayıs'ta yaptığı görüşmenin ardından Astana'da Rusya, Türkiye ve İran'ın vardığı mutabakat sonucu Suriye'de oluşturulan çatışmasızlık bölgeleri ile ilgili de açıklamalar yaptı.

"CERABLUS VE EL BAB'IN DAHİL EDİLMESİ ANLAMSIZ OLURDU"

Müftüoğlu, Türkiye'nin Fırat Kalkanı operasyonu sonucunda Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolündeki Cerablus ve El Bab bölgelerinin çatışmasızlık bölgelerine neden dahil edilmediği sorusu üzerine "Astana'da imzalanan anlaşmanın temel amacı hükümetle muhalifler arasındaki çatışmalara son verilmesi. Bahsekonu bölgede böyle bir çatışma zaten söz konusu değil. Dolayısıyla bu bölgenin çatışmasızlık bölgelerine dahil edilmesi anlamsız olurdu. O sebeple onlar arasında yer almadı" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23