• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diş sararmasının 6 nedeni

Yeniakit Publisher
2017-04-30 09:50:00 -
Diş sararmasının 6 nedeni

Dişlerinizi düzenli fırçalıyor olmanıza rağmen bembeyaz olmuyorlar mı? Yaş, genetik hastalıklar ve kullanılan ilaçlar ile ilgili olabilir.

Yeşil çay

Siyah ya da kahverengi çaylar dişerin sararmasına neden olur. Fakat yeşil çay da aynı etkiye sahip. Çay içtikten en geç 30 dakika sonra dişlerinizi fırçalamalısınız. Ayrıca, eğer tükettiğiniz şey asidik yapıdaysa, 30 dakika içerisinde fırçalama sonucunda dişlerinizin daha da zarar görebileceğini bilmelisiniz.

Öksürük şurubu

Öksürük şurupları şeker içerdiği için dişlerinizde renk kaybına yol açabiliyor. Eğer uzun dönem kullanırsanız da dişlerinde lekeler bırakıyor.

Travmatik sakatlıklar
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Dişlerinizde bir travma meydana geldiği her seferde, diş sinirleriniz ölebilir ve dişleriniz grileşmeye başlayabilir.

Bazı tedaviler

Uzun dönemli ilaç kullanımı ya da uzun süreli prosedürler, örneğin kemoterapi ya da radyasyon tedavisi de dişlerinizdeki kan akışını etkileyerek, renklerinin değişmesine neden olabilir.

Yaşlılık

Yaşlanmayla birlikte dişte aşınmalar meydana gelir, aşınma sonucu dişe beyaz görünümünü veren mine dokusu incelir ve diş rengi koyulaşır. Fizyolojik olan bu sürecin dışında, dışsal ve içsel çeşitli faktörlerin etkisiyle diş rengi koyulaşıp parlaklığını kaybedebilir.

Genetik faktörler

Ten rengi ve saç rengi gibi kişilerin diş rengi de birbirlerinden farklı olarak mavi-beyaz, gri- beyaz, kahverengi-sarı veya sarı olabilir.

Ayrıca kola, kahve, şalgam suyu gibi içecekler; kırmızıbiber, safran gibi baharatlar; vişne, karadut gibi meyveler dişlerde inatçı renklenmelere yol açabilir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23