• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diriliş'in yapımcı tarafından Kut'ül Amare için hazırlandı

Yeniakit Publisher
2017-10-10 16:05:00 - 2017-10-10 16:05:59
Diriliş'in yapımcı tarafından Kut'ül Amare için hazırlandı

Kut’ül Amare dizisiiçin geri sayım başladı. Ön hazırlığı iki yıl önce başlayan dizide Kut’ül Amare şehrinden kullanılacak mekanlar, aslına uygun olarak yapıldı.

Tarihi Kut’ül Amare dizisi için geri sayım başladı. Ön hazırlığı iki yıl önce başlayan dizide Kut’ül Amare şehrinden kullanılacak mekanlar, aslına uygun olarak yapıldı. 3 sezon olarak planlanan dizi için Riva'da 180 dönüm arazi üzerine dev plato kuruldu.

Milliyet'in haberine göre, dizinin senaristi ve yapımcısı Mehmet Bozdağ, "Üç sezonluk bir iş planladık. Birinci sezonda ‘Mehmetçik-Kut’ül Amare’yi, ikincisinde ‘Mehmetçik-Seydi Beşir’i, üçüncüde ‘Mehmetçik-Milli Mücadele’yi çekeceğiz. 1914 yılında başlayıp 1916 sonuna kadar 1. Dünya Savaşı’ndan Kurtuluş Savaşı’na uzanan süreci anlatacağız bu dizide. Mehmetçik’in ilk sezonunda gönüllülerden oluşan 700 kişilik Osmanlı Taburu’nun seçmeleriyle başlayacak dizi. Osmanlı Taburu’na girmeye hevesli üniversite öğrencisi Mehmet (İsmail Ege Şaşmaz), elemeleri geçer.

Bunun mutluluğuyla dolaşırken Mehmet, Osmanlı Taburu’nu savaşa hazırlayan komutan Süleyman Askeri (Kaan Taşaner) ile İngiliz casus P. Cux (İlker Aksum) arasında çarşıda çıkan çatışmada yaralanır. Mehmet, kırılan ve kangren olan ayağına rağmen gizlice kaçak olarak biner Osmanlı Taburu’nu Bağdat’a götürecek trene. Mehmet’in rüyasında gördüğü Arap aşiretinden Zeynep’le karşılaşır bu yolculukta" sözleriyle diziyi anlattı.

Diriliş Ertuğrul ve Kut'ül Amare dizisinin yapımcısı Mehmet Bozdağ.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Aksiyon oyuncuları üç aydır eğitimde

Dizide askerleri oynayacak aksiyon oyuncularını özel olarak seçtiklerini anlatan yapımcı Mehmet Bozdağ, “Bu amaçla 40 oyuncuyu kadrolu olarak işe aldık. 60 civarında atla birlikte üç aydır profesyonel aksiyon hocaları tarafından gece-gündüz demeden eğitim veriliyor arazide” dedi.

Kut'ül Amare dizisinin kadrosuna alınan aksiyon oyuncularının yüzde 70’i üniversite ve beden eğitimi mezunu. Oyuncuların okuma provalarının sürdüğünü vurgulayan yönetmen Mustafa Şevki Doğan ise dizinin çekimlerine bir haftaya kadar başlayacaklarını söyledi.

250 çadır, 30 top ve 240 tüfek imal edildi

Riva’daki plato için beş kilometre yol yapan şirket, diktirdiği 250 çadırı, güneş ve yağmurun eskitmemesi için geçici olarak buraya kurdu. Yakında çöl sahnelerinin çekileceği Adapazarı, Kefken veya Konya’ya gidecek bu çadırların hepsi...

Dizide İngiliz ve Türk askerlerinin giyeceği aslına uygun binlerce kostüm dikildi.

120 İngiliz ve 120 Osmanlı tüfeği yaptıran Bozdağ Film, Kut’ül Amare’nin Dicle üzerindeki rıhtımını da Riva’ya kurdu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23