• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

''Diriliş, kaybedilen değerleri canlandırdı''

Yeniakit Publisher
2016-05-02 14:23:00 - 2016-05-02 14:30:24
''Diriliş, kaybedilen değerleri canlandırdı''

"Diriliş Ertuğrul" dizisinde Muhyiddin İbn-i Arabi'yi canlandıran oyuncu Soykut, bu yapımın kaybedilen değerleri canlandırdığını belirtti.

TRT 1'de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinde Muhyiddin İbn-i Arabi Hazretlerini canlandıran oyuncu Osman Soykut, bu yapımın kaybedilen değerleri canlandırdığını belirterek, "Her açıdan doyurucu oldu. Hem tarihi öğretiyor hem bizlere gurur veriyor hem de eğlendiriyor. Bizler de bunun cevabını seyircilerimizden alıyoruz." dedi.

Soykut, "Diriliş Ertuğrul"un çok başarılı ve ekranlarda fenomen bir dizi olduğunu söyledi.

HEM TARİHİ ÖĞRETİYOR HEM BİZLERE GURUR VERİYOR

Dizi filmlerde ve tiyatro sahnelerinde 17 yıldır rol aldığını aktaran Soykut, "Diriliş Ertuğrul kaybettiğimiz değerleri canlandırdı. Her açıdan doyurucu oldu. Hem tarihi öğretiyor hem bizlere gurur veriyor hem de eğlendiriyor. Bizler de bunun cevabını seyircilerimizden alıyoruz. Bir dizinin başarılı olmasını seyirci belirliyor. Seyirci beğendiyse dizi tutuyor. Doğru ve güzel bir iş yaptığımıza inanıyorum." diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Soykut, ünlü mutasavvıf ve İslam büyüğü Muhyiddin İbn-i Arabi'yi canlandırmanın güzel bir duygu olduğunu vurguladı.

''MUHYİDDİN İBN-İ ARABİ, TÜM İNSANLARI BARIŞA SEVK EDİYOR''

Rolünü oynarken bir sorumluluk hissettiğini dile getiren Soykut,"Tabii ki bizim gösterdiğimiz, oynadığımız Arabi karakteri tarihtekinin aynısı olamaz fakat ben o sorumluluğu bilerek, en iyi şekilde anlatmaya çalışıyorum. Muhyiddin İbn-i Arabi'yi araştırırken yeni bir şey keşfettim. Bana bambaşka bir ufuk açıldı. Bu kadar güzel bir felsefeye sahip olan birisinin var oluşu ve bunu tanıtmış olmaktan gurur duyuyorum.

Birisi eğlence amacıyla diyelim ki Diriliş'i seyretti, kılıçlar, atlar ve maceralar... Dizide Arabi'yi görüp ve kimmiş diye bir kitap açarsa ve internetten araştırırsa, onun felsefesiyle ilgili bir iki şey öğrenirse benim için çok büyük bir kazançtır çünkü Muhyiddin İbn-i Arabi çok güzel bir felsefeyi öğretiyor. Sadece Müslümanları değil tüm insanları doğru yola ve barışa sevk ediyor, birleştirici, bütünleştirici öğretiyi anlatıyor." şeklinde konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23