• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Dinden uzaklaşan gençler endişe veriyor”

Yeniakit Publisher
2014-10-20 08:10:00 - 2014-10-19 22:08:01
"Dinden uzaklaşan gençler endişe veriyor"

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ve yönetim kurulu üyeleri hac farizasını yerine getirerek yurda dönen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i makamında ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Bayraktutar, “Fatiha’dan uzak, camilerden uzak, duadan uzak bir gençliğin kimlerin eline düşeceğinin endişesini yaşıyoruz. Yarınlarımızı inşa ederken camilerin yaşayan bir kültür hazinesi olması yönünde çalışmalar içerisinde olmalıyız. Okuma salonlarından yoksun, kütüphaneleri olmayan, sanatsal mimarinin dışında betonarme bir yapıyla hizmet vermeye çalışan camilerin daha donanımlı bir hale getirilmesi yönünde çalışmalar yapmalıyız” dedi. 

DİN GÖREVLİLERİNİN SORUNLARI İLETİLDİ

Hac görevini yerine getirmesi dolayısıyla Görmez’e ‘hayırlı olsun’ dileğinde bulunan Bayraktutar, din görevlilerinin talepleri, KİK görüşmelerindeki maddeler, rotasyonun getirdiği sıkıntılar, hac görevlendirmeleri, çift görevli, din görevlilerinin lojman ihtiyaçları, başkanlık çatısı altında görev yapan personelin sorunları gibi geniş kapsamlı bir çalışmayı Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e sundu. 

CAMİLER DONANIMLI HALE GETİRİLMELİ

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda din görevlilerinin sorunlarına çözüm bulmak adına daha hassas davranılması gerektiğinin altını çizen Bayraktutar, “Bugün Türkiye’nin durumunu göz önünde bulundurduğumuzda Fatiha’dan uzak, camilerden uzak, duadan uzak bir gençliğin kimlerin eline düşeceğinin endişesini yaşıyoruz. Yarınlarımızı inşa ederken camilerin yaşayan bir kültür hazinesi olması yönünde çalışmalar içerisinde olmalıyız. Okuma salonlarından yoksun, kütüphaneleri olmayan, sanatsal mimarinin dışında betonarme bir yapıyla hizmet vermeye çalışan camilerin daha donanımlı bir hale getirilmesi yönünde çalışmalar yapmalıyız. Din görevlilerinin imam vasfının dışında toplumun yol göstereni olduğu gerçeğini göz önünde tutarak, daha donanımlı sosyal-kültürel-ekonomik anlamla sıkıntılardan uzak din görevlilerinin daha verimli olacağı bilinmelidir.” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeni Akit
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23