• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Diktatörlükten bahsetmek cahilliğin daniskası'

Yeniakit Publisher
2017-02-22 09:15:00 -
'Diktatörlükten bahsetmek cahilliğin daniskası'

Başbakan Yardımcısı Canikli, cumhurbaşkanlığı hükümet modeline yönelik eleştirilere dair, "Seçimle el değiştiren bir sistemde diktatörlükten bahsetmek en hafif ifadeyle cahilliğin daniskasıdır." dedi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli,  24 TV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet modeline yönelik eleştirilere ilişkin Canikli, "Seçimle el değiştiren bir sistemde diktatörlükten bahsetmek en hafif ifadeyle bir cehalet ürünüdür, cahilliğin daniskasıdır." ifadelerini kullandı.

"Şu anda uygulanan sistemden çok daha modern"

Canikli, "Kesinlikle, tartışmasız şekilde, hiç şüpheye mahal bırakmayacak bir şekilde yeni sistem, şu anda uygulanan sistemden çok daha modern, sağlıklı ve çok daha istikrarı sağlayacak olan bir sistemdir." dedi.

16 Nisan halk oylamasıyla alakalı 'Güçlü bir hayır oyu çıkacak' şeklinde bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Canikli, "Bunun kesinlikle gerçekle bir alakası yok. Arazide olan biten o değil. Bunların bu tür manipülasyon çabalarına alet olmamak, kanmamak gerekiyor." şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, konuşmasında şunları kaydetti:

"İnsanların en hassas olduğu noktalardan bir tanesi, demokratik ve hukukun üstünlüğü hassasiyeti olan herkes 'Tek adamlık getiriyor' gibi bir iddiayı dikkatle dinliyor. Tam oradan giriyor, tam damardan giriyorlar tabir yerindeyse ama bu, tek kelimeyle kocaman bir yalan."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23