• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Devlet, şüphe ettiği memurla çalışamaz

Yeniakit Publisher
2016-10-01 07:11:00 - 2016-10-01 02:14:15
Devlet, şüphe ettiği memurla çalışamaz

FETÖ ve PKK’lıların kamudan atılmasına değinen Bakan Bozdağ, “Devlet kendisine ihanet edenleri çalıştırmak zorunda olduğunda, devlet olma vasfını muhafaza edemez. Devletler sadakatlerinden şüphe ettikleri kamu görevlileriyle çalışmak zorunda değil. Bu dünyada da böyle” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Türkiye’de darbe teşebbüslerinin bundan sonra da tekrar etmemesi için kamudaki ayıklama, bazı devlet kurumlarının yeniden yapılandırılması, Ankara dışına bazı yapıların nakledilmesi ve benzeri pek çok tedbir alındı bundan sonra da gerekli tedbirler ihtiyaç duyulduğunda kararlı şekilde alınmaya devam edecektir. O nedenle bundan sonraki süreçte Türkiye’de yeni bir darbe teşebbüsünün olmasına sadece milletimizin karşı duruşu değil, devleti yöneten hükümetimizin alacağı, aldığı tedbirler de en önemli engel olacaktır” dedi.

 

TEKRARLANMASIN DİYE TEDBİR ALIYORUZ

“Ankara 13. İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı”nın açılışında konuşan Bozdağ, geçmişten ders alarak, darbe teşebbüsünün de tekrarlanmaması için tedbir alınmasının Türkiye’yi yönetenlerin ana vazifesi olduğunu söyledi. Devletin kendisine ihanet edenleri çalıştırmak zorunda olduğunda, devlet olma vasfını muhafaza edemeyeceğini belirten Bozdağ, devletlerin sadakatlerinden şüphe ettikleri kamu görevlileriyle çalışmak zorunda olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Almanya’da, Amerika’da, DAEŞ terör örgütüne sadakati üst düzeyde olan birini, Almanya, Brüksel, Paris, Washington kendi kamu hizmetinde istihdam eder mi, etmez mi? Kendileri terör örgütleriyle irtibatlı olanlarla ilgili hiçbir kişiye yer vermez ve hesap vermelerini isterken, Türkiye’nin bu konuda demokratik hukuk devletine sahip çıkma ve bir daha devletin, sadakati başkalarına, ihaneti devlete olan hainler tarafından ihanete uğramaması için tedbir almasını eleştirmek fevkalade yanlıştır. Bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığını, birliğini, demokrasisini, korumak için bir hakkıdır.”

HAİNLERİ TEK TEK AYIKLIYORUZ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu konuda Türkiye’nin adımlarını atmaya kararlılıkla devam edeceğini, FETÖ veya bölücü terör örgütü mensuplarının devletin içinden tek tek ayıklanacağını, bundan da hiç kimsenin endişesi olmaması gerektiğini söyledi. Devlete değil, terör örgütlerine sadakati olanların devlet hizmetinde asla istihdam edilmeyeceğinin altını çizen Bozdağ, “Bu ülkeye ve bu millete ihanet edenler endişe etsin. Hak yerini eninde sonunda bulacak, adalet doğru biçimde tecelli edecek, haklıyla haksız adaletin terazisinde tartılarak en doğru şekilde birbirinden ayrılacaktır” ifadelerini kullandı.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23