• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Devlet soygunu köprü banka ile engellenecek

Yeniakit Publisher
2014-10-31 08:15:00 - 2014-10-31 07:56:19
Devlet soygunu köprü banka ile engellenecek

TMSF, kendine bir banka devredildiğinde, o bankanın hızlı şekilde çözümlemesini yapabilmek ve bürokrasiye takılmak istemiyor. Gelişmiş ülkelerde de uygulanan köprü banka metoduyla Fon’a geçen banka zararları devlet kasasından çıkmıyor. Zarar, bankanın mevcut aktiflerinden karşılanıyor

Başkanlığını Şakir Ercan Gül’ün yaptığı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) için faaliyet izni kaldırılmış bankaların çözümlenmesinde yaşanan temel sıkıntının, işletilmesi gereken yasal sürecin iflas tasfiyesi şeklinde olmasından kaynaklandığını aktaran Fon yetkilileri, dünyada uygulanan bu yöntemin, tahsilatları geciktirdiğini ve azalttığını, yeni bankalar kanunu taslağıyla bu sorunun giderilmesi ya da en azından hafifletilmesinin hedeflendiğini söylediler.

TERTEMİZ BANKA

Köprü banka uygulamasının dünyanın her tarafında, özellikle gelişmiş ülkelerde uygulanan bir sistem olduğunu belirten TMSF yetkilileri, “Fon bu sayede yeni bir şirket kurabilecek. Bu bir banka olacak. BDDK’dan izin almaya gerek olmaksızın, çünkü vakit problemi var. Bu bankanın derhal faaliyete geçmesi, krizin yönetilmesi gerekiyor. Bütün bunların bir tek amacı var. Bir banka battı diye ekonomik sistem aksamasın. Batan banka domino etkisi yapmasın. Ekonomik sistem sıkıntıya girmesin. Çünkü insanların ödemeleri var. Çekleri var, EFT’leri var. Bir banka battığında; TMSF yeni, hukuki hiç bir sorunu olmayan bir ‘köprü banka’ kurmak suretiyle, yüzde yüz hissesi TMSF’ye ait olan bir bankayı kolayca satabilme imkanına kavuşacak. Yeni kurulan ‘köprü banka’, sorunsuz, kıymetli bir banka olacak” dediler.

OFF-SHORE SOYGUNU

Off-shore mağduru olduğunu söyleyenlerin çok azı gerçekten mağdur olduğunu ve haksız yere TMSF’nin bunlara ödeme yaptığını hatırlatan yetkililer, köprü banka uygulamasıyla off-shore ile ilgili sorunlarından ortadan kaldırılacağını kaydettiler.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23