• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Devlet başkanı 'kalkışma var' dedi sıkıyönetim ilan etti!

Yeniakit Publisher
2017-05-24 14:23:00 - 2017-05-24 14:45:59
Devlet başkanı 'kalkışma var' dedi sıkıyönetim ilan etti!

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin, Mindanao eyaletine bağlı Marawi şehrinde "kalkışma çıktığı gerekçesiyle" sıkıyönetim ilan ettiğini açıkladı.

ilipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin, ülkenin güneyindeki Mindanao eyaletinde sıkıyönetim ilan ettiği bildirildi. Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ülkesinin modern silahlara ihtiyaç duyduğunu belirterek Rusya'dan yardım talebinde bulundu.

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ernesto Abella, Duterte'nin, resmi ziyaret için bulunduğu Rusya'nın başkenti Moskova'da basına yaptığı açıklamada, Mindanao eyaletine bağlı Marawi şehrinde "kalkışma çıktığı gerekçesiyle" anayasanın kendisine verdiği yetkiyle eyalette 60 günlük sıkıyönetim ilan ettiğini duyurdu.

Abella, Duterte'nin, kenti kuşatan Maute terör örgütü militanlarının düzenlenlediği eylemin ardından olayla yakından ilgilenmek için Moskova ziyaretini kısa keserek ülkesine döneceğini belirtti.

Savunma Bakanı Delfin Lorenzana, ordunun, Marawi kentindeki bir terörist elebaşısına yönelik düzenlediği baskının, militanlar ile Filipinler Ordusu arasında çatışma çıkmasına sebep olduğunu kaydetti.

Lorenzana, Maute terör örgütü militanlarınca düzenlenen saldırıda 2 askerin ve 1 polisin öldüğünü, 12 kişinin yaralandığını bildirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Silahlı asilerin kentte belediye binasını, bir hastaneyi ve bir hapishaneyi işgal ettiğini belirten Lorenzana, militanların ayrıca bir Katolik kilisesini ve çok sayıda binayı ateşe verdiğini açıkladı.

Lorenza, Moskova'dan yaptığı açıklamada, "Maravi şehri karanlığa büründü, elektrikler yok ve her yerde Maute nişancıları kol geziyor." dedi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanı Eduardo Ano, çatışmanın, Ebu Seyyaf terör örgütü liderlerinden İsnilon Hapilon'a yönelik operasyonun ardından çıktığını belirtti.

Maute grubu üyesi 50 silahlı militanın örgüte destek olarak kente girdiklerini söyleyen Ano, militanların çeşitli binalarda konuşlanarak güvenlik güçleriyle çatıştığını ifade etti.

Ano, güvenlik güçlerinin, Hapilon'un kaçmasını önlemek için şehrin ana giriş ve çıkışlarını kapattığını kaydetti.


MOSKOVA'DA PUTİN-DUTERTE GÖRÜŞMESİ

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ülkesinin modern silahlara ihtiyaç duyduğunu belirterek Rusya'dan yardım talebinde bulundu.

Resmi ziyaret için Moskova'da bulunan Duterte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kremlin Sarayı'nda bir araya geldi.

Duterte, ülkesinde terör örgütü DEAŞ'a bağlı bir grubun Mindanao bölgesini kuşattığını anlatarak, çatışmaların devam ettiğini ve bu nedenle ziyaretini yarıda keserek ülkesine döneceğini söyledi.

Rusya'yı yakın dost olarak gördüklerini vurgulayan Duterte, "Buraya sizin desteğinizi almak ve yardım istemek için geldim. Ülkemiz modern silahlara ihtiyaç duyuyor. ABD'ye bazı siparişlerimiz vardı ancak orada durum net değil. DEAŞ'la mücadele etmek için modern silahlara ihtiyacımız var." diye konuştu.

Saldırıda hayatını kaybedenler için Duterte'ye başsağlığı temennisinde bulunan Putin, durumun bir an önce normale dönmesini umut ettiğini dile getirdi.

Putin, Duterte'nin ziyareti kapsamında iki ülke ilişkilerinin gelişimine yönelik hazırlanan belgelerin iki ülke bakanları tarafından bugün imzalanacağı bilgisini verdi.

Görüşmede iki ülke dışişleri bakanları ve ilgili danışmanlar hazır bulundu.

Moskova'daki Putin-Duterte görüşmesinin yarın yapılacağı duyurulmuştu. Duterte'nin, ülkesindeki saldırıların ardından Moskova ziyaretini kısa kesme kararının ardından görüşmenin öne alındığı bildirildi.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23