• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Derik Kaymakamı Safitürk'ün babası: O bizi bir daha şehit edip öldürdü

Yeniakit Publisher
2016-12-08 15:58:00 -
Derik Kaymakamı Safitürk'ün babası: O bizi bir daha şehit edip öldürdü

PKK'lı teröristlerin şehit ettiği Derik Kaymakamı Safitürk'ün babası Asım Safitürk, olayın faillerinden olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü T.E'nin, oğullarının cenazesine katılmasıyla ilgili konuştu. Safitürk, "Maalesef, o bizi bir daha şehit edip öldürdü" dedi.

Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk, olayın faillerinden olduğu gerekçesiyle İstanbul'da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü T.E'nin, oğullarının cenaze törenine katılmasına ilişkin, "Maalesef, o bizi bir daha şehit edip öldürdü" dedi.

Şehidin babası Asım Safitürk, oğlunun görevi başında hunharca şehit edilmesinin kendilerini çok üzdüğünü anımsattı.

Kaymakam oğlunun planlı şekilde şehit edildiği haberini aldıklarını ifade eden Safitürk, şunları söyledi:

  1. "Amerika'yla dans eden, kendini peygamber ilan etmiş FETÖ diye bir mahluk var. Onun adamlarının planladığını düşünüyorum. Bizim kitabımız Kur'an-ı Kerim'de Allah buyuruyor ki 'Kim bir mümini hiçbir suçu yokken kasten öldürürse ebedi cehennemde kalacaktır.' Hz. Hüseyin'i 70 ailesiyle şehit eden adamların arkasında Yezid var. Yezid, Müslümanlar tarihine lanet olarak geçmiştir. Bunu o Amerika'yla, Yahudilerle dans eden, kendi peygamberliğini ilan eden, buradaki yavrularımızın kafasını çelen kişi duysun."


Safitürk, bu hadise oluncaya kadar oğlunu yalnızca kendi çocuğu olarak bildiğini, şehit olunca 70-80 milyon Müslümanın çocuğu olduğunu hissettiğini vurguladı.

Cenazeye katılan kişinin tutuklanması

Baba Safitürk, oğlunun şehit edilmesiyle ilgili İstanbul'da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Derik Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü T.E'nin, oğlunun cenaze törenine katılmasının da kendilerini çok üzdüğünü anlatarak "Maalesef, o bizi bir daha şehit edip öldürdü ancak bu ifade aklıma geliyor. Sonradan anladık tabii onu. Aslında ne bileyim, onu artık ilgililer daha iyi bilir. Orada milletin gözünün önünde güzel bir ders verilmesi lazımdı. Onun arkasında olanlara da verilmesi gerekirdi" dedi.

Safitürk, acılarını paylaşan herkese teşekkür etti.

"Hiçbir terörist gidip onların çocuklarını sevmemiştir"

Şehidin ağabeyi Haydar Safitürk de tüm Türkiye'den taziye için ziyaretçiler geldiğini, cenazeye tüm ülkenin sahip çıktığını aktardı.

Olayın faillerinden T.E'nin de cenazeye katıldığını anımsatan Safitürk, "Cenazeye katılan şahsın, o işte organizatör rolü olduğunu duyuyoruz. Bu işi yapanlar o kadar karakter zafiyeti olan insanlar ki bunlar çok iyi bir münafık. Bu sadece bir PKK olayı değil, bir kurumun çalışanlarının, memurlarının neredeyse tamamının müşterek yaptıkları bir iş" iddiasında bulundu.

Safitürk, şehit kardeşinin Derik'te çok iyi işler yaptığını ifade ederek şunları söyledi:

  1. "Şehadetinden önce yedi akşam yanındaydım. Kardeşim bana, 'Ağabey, ben ilk defa Derik'ten fen lisesi kazanan 19 öğrenci yetiştirdim. Her birinde ayrı ayrı emeğim var, her birini gözlerinden öptüm. Maddi ve manevi anlamda destek oldum. Orada yaptırdığımız parklarda çocuklara şeker dağıtırdım. Bu beni onların ağabeyi yaptı' dedi. Benim kardeşim Derik'teki çocuklara kendi çocuğu gibi davranıyordu, onlara çikolata dağıtıyordu. Onlar da buradan oraya giden devlet görevlilerine, dışarıdan gelen yanlış insanlara karşı onlarla beraber olsunlar. Benim kardeşim nasıl Derikli çocuklara sahip çıkmış, okumalarına yardım edip çocuklara parklar yaptırdı, Derikliler bunu iyi anlasınlar. Hiçbir terörist gidip onların çocuklarını sevmemiştir. Teröristler onların çocuklarını dağlara kaldırdı, orada aç susuz bıraktı, öldürdü."

"Acımız bitti, gözyaşımız yok, gururumuz var"

Ağabey Safitürk, kardeşinin Derik'te, okullarda kandırılan çocukların dağa çıkmalarını önlemek için çok çaba sarf ettiğini, ilçeye çok katkısının olduğunu vurguladı. Şehit kardeşinin eşinin öğretmen olduğuna dikkati çeken Haydar Safitürk, şunları kaydetti:

  1. "Bu hususta çok dikkatliydiler. Çocukların dağlara kaçırılmaması için çok şeyler yaptılar. Bizim oradaki kardeşimiz onların çocuklarını sevdi, bağırlarına bastı. Derikliler devlete sahip çıksınlar. Kimin dost, kimin düşman olduğunu iyi anlasınlar. Güvendiğimiz bir devletimiz var. Devletimiz bunların tamamını çözecek. Ben buna inanıyorum. Kardeşim 4 yıldır Güneydoğu'da terör olan yerlerde görev yapıyordu. Bu önemli bir husus. Hem devletin büyükleri güvendiği insanları kayyum atıyor. Tüm kaymakamlar bizim çocuklarımız. Hepsi benim kardeşim. O bölgede memleketin hiç olmayan yerlerinde olan güzel asfaltlar yapıldı. Bu asfaltlar bombayla patlatılıyor. Derikliler bunları düşünsünler. Biz o bölgeyi seviyoruz. O bölge bizim canımız, vatanımız, o çocuklar bizim çocuklarımız. Bunu sevgili kardeşim onlara en iyi şekilde izah etti. Allah iyi insanları sever. Rabb'im kardeşimi bizden fazla sevdi ya da biz layık olamadık. Bütün Türkiye şehidimize bizden çok sahip çıktı. Ufacık bir su halinde olan şehidimiz büyük bir derya oldu. Acımız bitti, gözyaşımız yok, gururumuz var.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23