• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Deniz Feneri, İyilik Okulu Projesi'yle minik yüreklere iyiliği hatırlatıyor

Yeniakit Publisher
2016-05-06 23:20:00 - 2016-05-06 23:23:35
Deniz Feneri, İyilik Okulu Projesi'yle minik yüreklere iyiliği hatırlatıyor

İlkokul ve ortaokul seviyesindeki öğrencilere yönelik gerçekleştirilen İyilik Okulu projesi için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Deniz Feneri Derneği arasında imzalanan protokole kapsamında yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma gibi iyilik kavramlarımız genç yüreklere anlatılıyor.

Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak derneğin yeni projesini anlatırken şunları söyledi; "İyilik Okulu projesinin amacı iyiliğe dair temel kavramlarımız konusunda gençlerimizde bir farkındalık oluşturmaktır.

Proje kapsamında gidilen okullarda, iyilik elçileri olarak ifade ettiğimiz çocuklarımıza iyiliği, yardımlaşmayı ve iyiliği yaygınlaştırmak için çalışan bir sivil toplum kuruluşu olarak Deniz Feneri’ni anlatıyoruz.

 

Öğrencilerimize iyilik kumbarası ve iyilik günlüğü veriyoruz. Kumbaralarında topladıkları bağışlarla mazlum coğrafyalarda yaşayan kardeşlerine küçükte olsa bir katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşamaları bizim de en büyük sevincimiz oluyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Projenin bir ayağı olarak okullarımızın seçtiği bir grup öğrencinin Deniz Feneri Derneği’ni ziyaretini sağlayarak yardım hazırlıklarını ve İnsani Yardım Lojistik Merkezimizin uygulama alanlarını görmelerini sağlıyoruz. 

 

‘İyilik Okulu’, Deniz Feneri Derneği ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından işbirliğiyle düzenlenen bir değerler eğitimi projesi. Sorumluluk bilincine sahip, çevresindeki ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerine duyarlı bir toplum oluşturma amacını taşıyan proje kapsamında bugüne kadar; MİMAROBA ORTAOKULU, ZÜBEYDE HANIM ORT, YUNUS EMRE İLKOKULU, KURTKÖY İLKOKULU, KADRİYE FAİK KOPARAN İLK., BATTALGAZİ İLK-ORT, ŞAİR ERDEM BEYAZIT ORT, HASANPAŞA İLKOKULU, DR. AYLA SAVAŞ ORTAOKULU, PEYAMİ SAFA ORTAOKULU, FARABİ İLKOKULU, AHMET ŞİŞMAN İHO, ŞAİR ZİHNİ ORTAOKULU, ŞEHİT ER HASAN GENÇ ORT, TOKİ AVRUPA KONUTLARI ORT, ALİ FUAT CEBESOY ORT, İHSAN ZAKİROĞLU ORT, NUN KOLEJİ, MUSTAFA ITRİ ORTAOKULU, SAFFET ÇEBİ ORTAOKULU, BEYOĞLU ORTAOKULU, HIRKAİ ŞERİF ORTAOKULU, GAZİOSMANPAŞA TOKİ AVRUPA KONUTLARI İLKOKULU, HÜRRİYET İMAM HATİP ORTAOKULU, ORHANGAZİ İLKOKULU, ŞİİR MEKTEBİ ORTAOKULU, NİLÜFER HATUN ORTAOKULU, ATATÜRK ORTAOKULU, AYVALIDERE ORTAOKULU, NÜKTE SÖZEN ORTAOKULU, ALİBEYKÖY ORTAOKULU, KESTANELİK FATİH ORTAOKULU ve ATAKÖY ATATÜRK ORTAOKULU’ n da öğrencilerimize sadece ve sadece “İyilik” kavramını anlattık. Ayrıca bizlere iade-i ziyaret gerçekleştiren okullarımız arasında KÂĞITHANE ALİ FUAT CEBESOY ORTAOKULU, MİMAR SİNAN İOO ve ESENYURT ZÜBEYDE HANIM ORTAOKULU bulunuyor. Okulların derneğimizi ziyaretleri Mayıs ayı boyunca devam edecek. Deniz Feneri Derneği hayır için, güzel olan için ve iyilik için yürüyüşünü devam ettirecek.

Proje kapsamında gidilen okulların bazıları için kumbaralarda toplanan paralarla, bir Afrika ülkesinde ya da dünyanın temiz sudan mahrum bir bölgesinde su kuyuları açıyoruz. Kuyunun tabelasında ilgili okulun adı yazıyor. Açılan kuyunun fotoğrafları okulların panolarında sergilenerek iyilik fikrinin öğrencilerin gündeminde sürekli taze kalması sağlanıyor. Öğrenciler fotoğraflara her baktıklarında elbirliğiyle gerçekleştirdikleri bir iyilik projesini hatırlıyor ve yüreklerinde yeni iyiliklerin şevki filizleniyor.”

Deniz Feneri Derneği, geçtiğimiz günlerde İyilik Okulu projesinin bütün İmam Hatip ortaokullarında ve liselerinde de uygulanması için Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile bir protokol imzalamış bulunuyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23