• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Demirtaş’tan 'MİT TIR’ları' yorumu

Yeniakit Publisher
2015-05-29 17:15:00 -
Demirtaş’tan 'MİT TIR’ları' yorumu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MİT TIR’ları ile ilgili ortaya çıkan görüntüler ile ilgili konuştu.

Selahattin Demirtaş, mizahçılarla bir araya geldi. Beyoğlu Cezayir Restaurant'ta düzenlenen buluşmaya Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, Cem Dinlenmiş, Bahadır Boysal, Mehmet Çağçağ, Musa Kart, Sefer Selvi, İpek Özsüslü gibi birçok karikatürist ve mizahçı katıldı. Burada mizahçılarla sohbet eden Demirtaş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Demirtaş MİT TIR'ları ile ilgili ortaya çıkan görüntülerle ilgili olarak, Suriye'de kaos ve bir çok silahlı örgütün olduğunu söyleyerek “Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) içerisinde ÖSO ile koalisyon haline gelmiş çok sayıda örgüt var. ÖSO dışında rejime karşı savaşan gruplar var. Bunların bir kısmı ÖSO ile koordine çalışıyor kimi çalışmıyor yani tam bir keşmekeş ortamı. Orada Türkiye'nin gönderdiği ne insanı yardım ne de silahlar tam olarak amacına ulaştı gideceği yere gitti diyemez hiç kimse. Eğer Türkiye silah yardımı yapmak istiyorsa oradaki gruplara bunun yasal resmi yolları ve yöntemleri vardır. İlaç kutularının altına saklayarak gönderiyorsanız demek bir suç işliyorsunuz. Bu ülkenin parlamentosu var parlamentosundan karar aldırırsınız onay alırsınız alenen açık bir şekilde resmi bütçeden parayı harcayarak yaparsınız. Resmi sorumluluğunu da üstlenirsiniz bunun. Fakat öyle yapılmadı. Bu silahlar karşıya gittikten sonrada orada kime ulaştığı nasıl dağıtıldığı konusunda hiç kimse garanti veremez. Çok sayıda grup var ve kesinlikle oradaki bütün gruplara ulaşmış, dağılmıştır. IŞİD dahil olmak üzere” şeklinde konuştu.

“İLK DEFA ŞANS YÜZÜMÜZE GÜLDÜ”

HDP lideri Demirtaş Kazlıçeşme'de miting yapma hakkını kura ile kazanmalarıyla ilgili bir soru üzerine de, “İlk defa şans yüzümüze güldü. Bir defa da biz kazandık ne olacak yani. Yenikapı da biliyorsunuz fetih kutlamaları var. Bizim asıl kaygımız iki büyük miting aynı anda olacak, yakın saatlerde trafik tıkanacak, seçmenler karşılaşacak. Biz artık İstanbul halkının bunu kaldırabileceğini düşünüyoruz. Sürekli çağrı yapıyoruz İstanbul'un yarın milyonlarca insan İstanbul'un dört bir tarafından Yenikapı'ya ve Kazlıçeşme'ye gelecekler. Bir kısmı AK Partili bir kısmı HDP'li yani nerede karşılaşırsa karşılaşsınlar lütfen ele ele tutuşsunlar, kol kola girsinler ve o şekilde seçim meydanlarına gelsinler. Dağılırken de aynı ruhla, aynı heyecanla yaklaşsınlar çünkü siyasi rekabet seçmenler arasında cereyan eden bir şey değil. Partilerin üst yönetimi olarak bizler zaten bu rekabeti sürdürüyoruz. Gerilim sokağa yansısın istemiyoruz. Seçmenler arasında böyle bir sorun yaşansın istemiyoruz. Kardeşçe iki mitinge gelinsin ve aynı şekilde dağılınsın” dedi.

Demirtaş, AK Parti'nin aynı gün miting talebinde bulunmasında ise art niyet aramadığını, herkesin hakkı olduğunu söyledi. Bir soru üzerine sandık güvenliği aldıklarını belirten Demirtaş, “'Ben sandıkta oy çalmak için hazırlık yaptım' diyenler varsa akıllarından çıkarsınlar bunu, kesin suçüstü yakalarız. Hazırlığımız o derece kuvvetlidir” ifadelerini kullandı.

“BİR TÜRKÜ SÖYLEDİK DİYE BİZİ POPSTAR İLAN ETTİ”

Ürgüp türküsü söylemesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik yaptığı “popstar” eleştirine de karşılık veren Demirtaş, “Ürgüp hemen hemen Türkiye'nin merkezi ortası, dolayısıyla biz merkez bir türkü söyledik. Biz merkez bir türkü söyledik bu 81 ili de ilgilendirir bence dolaysıyla her yerde oy patlaması bekliyoruz. Her il kendi üstüne alınabilir Ürgüp türküsünü çünkü 81 il için ayrı ayrı söylememiz mümkün değil. İnşallah seçimden sonra Adana'dan başlayıp devam edeceğiz. Kendisine ne zaman mikrofon uzatılsa ‘beraber yürüdük biz yollarda' falan gece gündüz bunu söyleyen adam bir türkü söyledik diye bizi popstar ilan etti” şeklinde konuştu.

Demirtaş'a toplantı sırasında çizilen bir de karikatür hediye edildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23