• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Demirtaş ülkeyi savaşa mı sokmak istiyor?

Yeniakit Publisher
2015-05-30 09:57:00 - 2015-05-30 10:51:25
Demirtaş ülkeyi savaşa mı sokmak istiyor?

Akşam Gazetesi yazarı Kayahan Uygur, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Akşam gazetesinde yer alan Kayahan Uygur imzalı o köşe yazısı:

HDP lideri Demirtaş, 28 Mayıs günü yaptığı Hatay konuşmasında ağzındaki baklayı çıkarmış, aynen şöyle demiştir:

‘Gücümüz olsun halk bize destek versin, IŞİD, Nusra gibi Kaide gibi tecavüz ve barbarlık ordusunun kökünü kurutacağız oralarda. Dünyanın dört bir yanından gelip burada halklarımıza zulüm yapan bu cihatçı çetelere asla izin vermeyeceğiz. Ne gücümüz varsa, iktidarda olsak, Ortadoğu’dan bu vahşeti temizlemek için karadan da havadan da gücümüzü kullanmaktan çekinmeyiz.’

Bu konuşma çok vahimdir. Savaşa girme vaadi anlamındadır. HDP noktaya nasıl varmıştır? 2014 yılının ikinci yarısında stratejik bakımdan önemli olmayan Kobani’de Suriye PKK’sı ve IŞİD arasında bir çatışma alanı yaratılmıştır. Aynı yılın eylül ayındaki ABD Kürt konferansı bu ortamda yapılmıştır. Demirtaş’ın orada ABD güvenlik bürokratlarıyla bir dizi görüşmede bulunduğu bilinmektedir. HDP lideri Türkiye’ye döner dönmez 50’den fazla insanın öldüğü Kobani eylemlerini kışkırtmıştır. Anımsayalım, bu dönemde ABD, Türkiye’nin savaşa girmesi için çok ısrar etmiştir. ABD’nin Kobani bombardımanına tam o günlerde başlaması tesadüf değildir. Aynı dönemde HDP seçimlere parti olarak katılma kararı almıştır.

DEMİRTAŞ CHP VE MHP İLE İKTİDAR OLMAK İSTİYOR
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bütün bu gelişmeler ve kendi ifadeleri HDP Başkanı Demirtaş’ın 2014 Eylül ayında ABD ile anlaştığını ortaya koymaktadır. Kendisine Türkiye’yi Suriye PKK’sı YPG yanında savaşa sokma misyonu verilmiş olmalıdır. Paralel Yapı, Türk aydınları içindeki bir network ve Doğan Medya her biri kendi rolünü oynamaktadır. Demirtaş, CHP’nin bir kısmının HDP’ye oy vereceğini her nasılsa garanti görmüştür. Plan bugüne kadar adım adım uygulanmıştır. Demirtaş amacının CHP ve MHP ile birlikte iktidar ortağı olmak ve Türkiye Ordusu’nu Suriye’de savaştırmak olduğunu sonunda Hatay’da itiraf etmiştir.
Askerinin canı pek kıymetli olan ABD, 1990’lı yıllardan beri ülkemizi Ortadoğu’da savaştırmak peşindedir. Türkiye’yi en son 2003’te Irak üzerine sürmek istemiş, olmamıştır. Sol oylar ödünç alınarak baraj aşırtılmak istenen Demirtaş askerimizin kanıyla işte bu amacı gerçekleştirmek istemektedir.

HDP’NİN SOL OLARAK ALDIĞI DESTEK CIA TARAFINDAN YILLARDIR KURGULANDI

HDP’nin sol olarak aldığı destek CIA tarafından yıllardır kurgulanmaktadır. Eski CIA yöneticisi, F. Gülen’in ABD’deki garantörü Graham Fuller 2012 yılı Nisan ayında Radikal muhabiri Tanış’a verdiği demeçte aynen şöyle demişti:
‘Türkiye’nin kesinlikle daha İslami olmasını, Türkiye’de daha çok İslamcı parti olmasını, İslam’ı politikaya daha çok katmasını önermiyorum. Müslüman ve İslami hareketler tüm İslam dünyasında çok güçlü. Toplumlara ciddi problemler oluşturuyorlar. Yeni seçimler gelir, nihayetinde AK Parti kaybeder, sonra tekrar normal bir parti çıkar. Bu en önemli başarı. Benim kişisel hissiyatım ise Türkiye’de daha çok sol hareket görmek isterdim. Çünkü bence en büyük ihtiyaç bu. ‘

7 Nisan 2012’de Radikal’de Graham Fuller’e cevap veren HDP’li Ertuğrul Kürkçü “Fuller’ın sola dair hiçbir görüş belirtmemiş olmasını daha çok tercih ederim. Sussa daha iyi olur. ” demiştir. ABD’nin solla ilgili projesinden o zaman rahatsız olan Kürkçü bugün Demirtaş’ın ABD yanında savaş vaadi karşısında neden susuyor?

ABD VE BİR KISIM SOL SAVAŞ İSTİYOR

Görülüyor ki ABD ve bir kısım sol savaş istiyor. Bazı HDP’liler Kobani’de savaşmayı romantik bulabilir ama askerimizi buna katmak kan ticaretidir. Seçimlerde HDP’ye (yani PKK’ya) verilecek destek Suriye’de binlerce vatan evladımızın ölmesine yol açabilir. Küçük politik hesaplarla HDP’ye oy aktarmak isteyenler bunun farkındalar mı?

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23