• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Demirtaş HDP bombacısı DHKP-C'liyi zorla IŞİD'çi yaptı!

Yeniakit Publisher
2015-05-22 15:35:00 - 2015-05-22 16:00:45
Demirtaş HDP bombacısı DHKP-C'liyi zorla IŞİD'çi yaptı!

Abdullah Öcalan'ın postacısı Selahattin Demirtaş, partisinin Adana ve Mersin binasına yapılan saldırıları gerçekleştiren kızıl terör örgütü DHKP-C'yi aklama derdine düştü. Saldırıyı Müslümanlarla ilişkilendirme çabasındaki Demirtaş, "Dosya ile ilgili gizlilik kararı verildi. Bu soruşturma niye gizlensin ki? DHKP-C'li dedikleri kişi Suriye'de IŞİD ile bağlantıları olduğu bilgileri bizde mevcut" dedi.

İstanbul Esenyurt'ta bir taksi durağını ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ‘Mersin ve Adana'daki HDP seçim bürolarına saldırı düzenleyen bir şüpheli DHKP-C ile bağlantılı' açıklamasına cevap verdi. Demirtaş, şunları ifade etti:

"Biz sağduyumuzu koruduk. Dosya ile ilgili gizlilik kararı verildi. Bu soruşturma niye gizlensin ki? HDP binalarına saldıran kişinin kimliği belliyse niye dosyayı gizliyorsun? Bize gelen bilgilere göre bu kişi Suriye'ye giriş çıkış yapmış. Bu kişinin bir yakını IŞİD'te şu anda militandır. Bu kişi de IŞİD bölgesinde bir süre kalmıştır. DHKP-C'li dedikleri kişi, Suriye'de IŞİD ile bağlantıları olduğu bilgileri bizde mevcut. Sessiz kalıyoruz diyorlar da olup biten her şey AKP'yi işaret ediyor, HDP'yi işaret etmiyor."

YÜKSEKDAĞ'DAN MAĞDUR EDEBİYATI

Demirtaş ile aynı saatlerde HDP'nin Ardaha mitinginde konuşan Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ da, hiçbir saldırının 7 Haziran'da kazanacakları zaferi engelleyemeyeceğini söyleyerek şunları aktardı:

"Adana ve Mersin olaylarında verilmiş sadakamız varmış. Sadece bir tesadüf eseri arkadaşlarımız katliamdan kurtuldu. Bu katliam girişiminin gerçek sorumlularını açıklaması gereken Başbakan, çıkmış bize diyor ki 'Saldırının faili yakalandı, bir sol örgüte mensupmuş önceden ve saldırıyı bu gerçekleştirmiş' diyor. 'Yalanınız batsın' diyorum, başka hiçbir şey demiyorum. 'Sizi Allah ıslah etsin' diyorum, başka da bir şey demiyorum. Böyle büyük, kirli yalanlara sarılıyorsanız sizin işiniz bitmiş. Sizin yalandan başka bu halka verecek bir şeyiniz kalmamış."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23