• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Demirtaş diktatörlüğü!

Yeniakit Publisher
2016-10-20 08:52:00 - 2016-10-20 01:07:36
Demirtaş diktatörlüğü!

Geçtiğimiz günlerde HDP Van Milletvekili Adem Geveri, HDP’nin politikalarına Kürt hareketinin de eleştirilerinin olduğunu söylemesiyle birlikte HDP’de tartışmaların fitili ateşlenmişti.

MUHAMMET KUTLU / TBMMGeveri’nin söz konusu açıklamasına sert tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Basın üzerinden HDP’yi yıpratma kampanyasına katılan kim olursa olsun asla hoş görmem. Düşüncesini açıkladı diye hiçbir vekilimizi disipline sevk etmeyiz. Ama basın üzerinden konuşuyorsa basın üzerinden çok daha sert cevabını görecektir” ifadelerini kullandı. Karşılaştığı eleştiri karşısında Demirtaş’ın verdiği aşırı tepki, “Demirtaş diktatörlük yolunda” değerlendirmelerine neden oldu. 

HDP’DE DİKTATÖRLÜĞÜN ALASI VAR

Konuya ilişkin Yeni Akit’e değerlendirmelerde bulunan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, “Asıl diktatörlük bu olaydadır. Onlar diktatörlüğün dik alasını yapıyorlar. Şu anda Bebek Katili Abdullah Öcalan’ı önder kabul edip onun her dediğini kabul eden birilerinin, Cumhurbaşkanımıza yönelttikleri diktatörlük ifadesi kabul edilemez” diye konuştu. 

HDP SİYASİ PARTİ DEĞİL TERÖR ÖRGÜTÜNÜN APARATI

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise “HDP’nin bir siyasi parti olmak dışında terör örgütünün aparatı olarak hareket ettiğini görüyoruz. Selahattin Demirtaş’ın ve onun temsil ettiği yapının tutumlarına değer vermemek lazım. Her türlü caniliği perdelemekte rol alan bir kimseye demokratik değerler üzerinden eleştiri yapmanın hiç bir anlamı yok” ifadelerini kullandı. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İNCEÖZ’DEN TOKAT GİBİ CEVAP

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz’den, grup konuşmasında Musul ile ilgili kaygılarını ve savaşın kötülüğüne ilişkin düşüncelerini dillendirirken, “Bir tarafına PYD’yi, bir tarafına PKK’yı alsaydın…” sözlerini sarf eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a çok sert bir cevap geldi. İnceöz, “Sırtını terör örgütlerine dayayan, meclis çatısı altında PKK’nın sözcülüğünü ve taşeronluğunu yapan siyasi bir anlayışın demokrasi ve barış havarisi kesilmesi; 14 yıldır teröre, darbecilere, vesayetçilere karşı mücadele veren Sayın Cumhurbaşkanımıza dil uzatması, milletin iradesi ile iş başına gelen AK Parti hükümetlerine saldırması hadsizliktir” dedi. 

 

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23