• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Demirtaş: Paralel aynısını bize yaptı

Yeniakit Publisher
2014-12-19 22:16:00 - 2014-12-19 23:13:20
Demirtaş: Paralel aynısını bize yaptı

Selahattin Demirtaş, 4 kişi hakkında tutuklama kararının çıktığı "paralel yapı" operasyonuna değindiği konuşmasında, "Cemaat aynısını bize yapmadı mı?" ifadesini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "paralel yapı" operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Cemaat bunların aynısını bize yapmadı mı? 10 bin arkadaşımızı 5 yıl içeride yargıladılar" dedi.

Demirtaş, Mardin'de bir düğün salonunda düzenlenen HDP İl Örgütü 1. Olağan Kongresi'nde konuştu.

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna değinen Demirtaş, "Bakın cemaatle birbirlerine girmişler. 'Oh olsun' demedik, demiyoruz" diye konuştu.

Demirtaş, şunları söyledi:

"Cemaat bunların aynısını bize yapmadı mı? 10 bin arkadaşımızı 5 yıl içeride yargıladılar. Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonuna özellikle hatırlatmak istiyorum. Bak güzel kardeşim. Bizim belediye başkanlarımız makamlarından alınırken sizin televizyon ve gazeteleriniz, 'KCK yöneticilerine, teröristlere gözaltı' diye yayın yapıyordu.

Sizin gazete ve televizyonlarınız daha arkadaşlarımız gözaltındayken onların idam fermanını yayınlıyordu. Bak devran döndü aynısını size yapıyorlar. Avukatlarınıza hakaret ediyorlar. Adliye önünde polisler size müdahale ediyor. Şimdi cemaat tüm bunlardan özür diliyor mu? Bugün size yapılanın aynısını AKP ile bize yaptınız. Ergenekon ve Balyoz davası da aynısı."

'CEMAAT ÖZÜR DİLEMELİ'

"Siirt'te KCK operasyonlarını yapan cemaatin emniyet müdürü dün İstanbul'da gözaltına alındı. İşte böyle yürüyor bu işler" ifadelerini kullanan Demirtaş, şunları dile getirdi:

"Cemaat çıkıp özür dilemeli, öz eleştiriyi vermeli. O dönemin bütün suçlarını günahlarını nasıl yaptıklarını anlatmalı. Türkiye'de ilk defa onların başına hukuksuzluk, haksızlık geliyormuş gibi davranmalarına gerek yok. Yıllardır düzen bu kardeşim. Kumpası en iyi bilenler sizlersiniz. AKP ile Fethullah Gülen el ele verip yıllarca bunları yaptı. Yıllarca hırsızlığa da göz yumdunuz, yolsuzluğa da."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23