• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Demircan ailesiyle İstiklal Caddesi'nde

Yeniakit Publisher
2016-03-20 20:14:00 -
Demircan ailesiyle İstiklal Caddesi'nde

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, eşi ve kızlarıyla birlikte İstiklal Caddesi'nde yürüyerek esnafa ve vatandaşlara moral verdi. Terörün amacının insanları sindirmek ve yıldırmak olduğunu belirten Başkan Demircan, "İnadına dükkanlarımız açık, inadına Beyoğlu'ndayız" dedi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde dün meydana gelen terör saldırısının ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, eşi Ferda, kızları Neva ve Rana Demircan ile caddeyi gezerek, esnafa ve vatandaşlara moral verdi. Demircan ailesine Hollanda İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar eşlik etti. İlçe esnafını ziyaret eden Başkan Demircan ve beraberindekiler daha sonra bir dükkana girdi. Burada Başkan Demircan, kutuya lokum doldurarak, beraberindekilere ikram etti. Daha sonra Başkan Demircan ve beraberindekiler, patlamanın meydana geldiği noktaya gelerek karanfiller bıraktı.

"İNADINA BEYOĞLU'NDAYIZ"
Terörün amacının insanları sindirmek olduğunu belirten Başkan Ahmet Misbah Demircan yaptığı açıklamada, "Terör kaos ve korku üzerinden sadece Beyoğlu'nda değil, sadece İstiklal Caddesi üzerinden değil, bütün Türkiye'de insanımızı sindirmek, yıldırmak ve evine kapatmak istiyor. Tek hedefi var, hayatı durdurmak, insanları korkutmak, sindirmek ve onlara hareket alanını daraltmak. İstiklal Caddesi'ne yapılmış bu saldırının hedefi herkesin ortak noktası, eğelenmeye geldiği bir yer. İstiklal Caddesi'nde eğer bir kaos ortamı yaratılırsa bütün ülkedeki etki çapını büyütürüz düşüncesiyle burada bu eylemi yaptılar. Karşı karşıya olduğumuz olay sadece Beyoğlu, İstiklal Caddesi değil, burası üzerinden bütün Türkiye'de hayatı durdurmaktır. O halde buna direnmemiz lazım. Buna karşı durmamız lazım. Teröre asla ve asla bu primi vermemiz lazım" diye konuştu. 

Vatandaşlarla çağrıda bulunan Demircan, "Ben bugün burada çocuklarımla, eşimle, sayın başkanlarımla buraya geldik. Diyoruz ki inadına buradayız. İnadına dükkanlarımız açık, inadına Beyoğlu'ndayız. Yemeğe, içmeye, gezmeye, tiyatroya, sinemaya, sokak müzisyenleri dinlemeye geleceğiz. Bunu yapmazsak, bunu başaramazsak o halde biz terörün hedeflerine kurban olmuş oluruz. Ona teslim olmuş oluruz" dedi. 

"TÜRKİYE'NİN EKONOMİSİ BUNDAN ETKİLENMEYECEK"
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, terörü lanetleyerek, "Bugün terör sadece Türkiye'de olmuyor. Fransa'da, Belçika'da, İngiltere'de de oluyor. Ama kimse oraya gitmeyin diye bir çağrıda bulunmuyor. Biz buradayız. Türkiye'nin ihracatı, ekonomisi inşallah bundan hiçbir şekilde etkilenmeyecek. Yine yabancı misafirlerimiz burada" diye konuştu. 

"SÖZDEN ANLAMAYAN İNSANLAR VAR"
İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar ise, "Sözün bittiği yerde değiliz. Fakat laftan anlamayanlar ülkeler, sözden anlamayan insanlar var. Onlar da bizim ne kadar güçlü olduğumuzu birlikte, beraber olarak ülkemizin bu tür sıkıntılarda, bu tür problemlerde ne kadar el ele olduğunu görmelerini istiyorum. Hollanda Başkonsolosumuz gibi diğer konsolosların da buraya gelmesi ve teröristlerin hiçbir yerden destek almadıklarını görüp, hissetmeleri lazım. İşte o zaman bu terör biter. Ama ülkeler benim teröristim kötüdür, senin teröristin iyidir. Senin teröristine ben iyi bakacağım. Hadi gel benimkiyle başa çık derlerse bu terör kesinlikle bitmez. El ele vereceğiz" dedi.
 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23