• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Deliller FETÖ'yü gösteriyor

Yeniakit Publisher
2016-08-25 17:52:00 -
Deliller FETÖ'yü gösteriyor

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ortaya çıkan bilgi, belge, itiraf ve deliller, girişimin Fetullahçı Terör Örgütü mensupları ve örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in iradesiyle yapıldığını açıkça ortaya koyuyor.

Seçilmiş hükümeti devirmeyi amaçlayan kanlı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ortaya çıkan bilgi, belge, itiraf ve deliller, girişimin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları ve örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in iradesiyle yapıldığını açıkça ortaya koyuyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ortaya çıkan belgeler, örgüt elebaşı Gülen'in iddialarının aksine, girişimde derin FETÖ izleri taşıyor.

FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olan Adil Öksüz, 16 Temmuz sabahında Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında yakalanmış, savcılıktaki ifadesinde ise bölgeye, satın almak için tarlaya bakmaya gittiğini söylemişti

Gülen'in sağ kolu ve örgütte "ikinci adam" olduğu belirtilen Öksüz'ün, darbe girişiminden iki gün önce yurt dışından döndüğü belirlenmişti. Öksüz'ün ayrıca 2002'den bu yana 109 kez yurt dışı seyahati yaptığı tespit edildi.

FETÖ'nün darbe girişimi gecesi Adil Öksüz'ün, FETÖ mensubu teröristlere Pensilvanya'nın talimatlarını ilettiği ve "darbe fetvası" verdiği ileri sürülüyor. Öksüz'ün, 4. Ana Jet Üssü Komutanı Hakan Evrim'e, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Fetullah Gülen'i görüştürme teklifinde bulunduğu da iddia ediliyor. Gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Öksüz'ü arama çalışmaları sürüyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da savcılık ifadesinde, "(Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanı) Hakan Evrim 'dilerseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürürüz' gibi bir şey söyledi. 'Ben kimse ile görüşmem' diyerek tersledim." demişti.

Komutanları dinlemişler

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın tutuklanan emir subayı Yarbay Levent Türkkan da ifadesinde Paralel Fetullah Gülen cemaatinden olduğunu itiraf etti. Türkkan bu göreve getirildikten sonra cemaat adına verilen görevleri yerine getirmeye başladığını söyledi.

Türk Telekom'da çalışan bir "abi" tarafından verilen cihazla eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile Hulusi Akar'ı dinlediklerini anlatan Türkkan'ın ifadesinde, haftada bir cihazları götürüp yine "abi"ye verdiği itirafı da yer alıyor.

1989 Işıklar Askeri Lisesinin sınavlarına girdiğini ve sınav olmadan önceki gece yarısı soruların cemaat mensuplarınca kendisine verildiğini aktaran Türkkan, "Soruları Serdar Abi getirmişti. Bursa merkezde bir cemaat evinde soruları bana vermişlerdi." dedi.

Türkkan, ifadesinde ayrıca şu itiraflarda da bulunmuştu:

"Paralel Yapı üyesiyim. Fetullah Gülen cemaatindenim. Genelkurmay'da emir subaylığı görevine getirildikten sonra cemaat adına verilen görevleri yerine getirmeye başladım. Necdet Özel Paşa'yı (Eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel) dinleme cihazıyla sürekli dinliyorduk. Cihazı Türk Telekom'da çalışan 'abi' verdi. Haftada bir cihazları götürüp 'abi'ye veriyordum. Necdet Özel Paşa, Hulusi Akar Paşa ve Yaşar Güler Paşa döneminde dinleme yapıldı. Ben darbeyi 14 Temmuz 2016 Perşembe günü saat 10.00 sıralarında öğrendim."



Tanktan FETÖ'cü polis çıktı


17-25 Aralık sürecinde İstanbul Güvenlik Şube Müdürü olan ve daha sonra FETÖ/PDY bağlantısı olduğu iddiasıyla açığa alınan Mithat Aynacı ise İstanbul Emniyet Müdürlüğünü ele geçirmek üzere Vatan Caddesi'ne konuşlanan bir tankın içerisinde üniformayla yakalandı.

FETÖ mensubu olduğu iddiasıyla açığa alınan, ardından meslekten ihraç edilen fakat açtığı dava sonucu mesleğe geri dönmesine karşın kendisine bir görev verilmeyen Aynacı'nın, Vatan Caddesi'nde askeri araca bindiğini gösteren kamera kayıtları da ortaya çıktı.

Sosyal medyaya yansıyan başka bir görüntüde ise Aynacı'nın zırhlı aracın üst kısmından, üzerinde askeri kamuflajla çıktığı görülüyor.

"Abiler"e darbeye destek mesajı

Darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturma çerçevesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Daire Başkanlığının giriş kapısı yakınlarında gözaltına alınan eski emniyet müdürlerinden Zeki T'nin cep telefonundan çıkan mesajlar da darbe girişimini FETÖ mensuplarının yaptığını gösteren örnekler arasında yer alıyor.

"Abiler, emniyetten gelen emirleri yerine getirilmemelidir. Herkes G.Kurmaya gitsin, devreler birbiriyle bağlantı kursun zincir kursunlar haberdar olmayan kalmasın, emekliler dahil... Ankara'da muvazzaf emekli kim varsa silahını alsın... direnen herkesi indirsin..." ifadelerinin yer aldığı mesaj, örgütün darbe girişim planının nasıl işlediğini ortaya koydu.

Darbeci yüzbaşının cebinde Gülen duası
Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen ve yaralı ele geçirilen Deniz Yüzbaşı Haldun Gülmez'in üzerinde ise örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in duası bulundu.

Gülmez'in üzerinde "H.E. duaları" başlıklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve hükümete yönelik beddua da bulunan yazı çıktı.

İki subayın eşi KPSS şüphelisi çıktı

Haldun Gülmez ile İzmir'deki askeri casusluk soruşturması kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan Binbaşı Recep Zafer'in eşlerinin KPSS soruşturması şüphelileri arasında yer alması, her iki soruşturmanın FETÖ ile bağlantılı olması nedeniyle dikkati çekti.

Gülmez'in eşi Kübra Gülmez'in de 2010 soruşturmasının şüphelileri arasında yer aldığı görüldü.

Darbecilerin, girişimlerini apar topar başlatmalarına neden olduğu iddia edilen İzmir'deki askeri casusluk soruşturması kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan Binbaşı Recep Zafer'in eşi Zeynep Afra Zafer'in de 2010 KPSS sorularının sızdırılması davasındaki şüpheliler arasında yer aldığı aktarıldı.
2010 KPSS soruşturması kapsamındaki şüpheli 580 kadının subay eşi olduğu ve bu kişilerin KPSS'de 100 ve üzerinde soruya doğru cevap verip, sınavı kazandıkları tespit edildi. Kübra Gülmez ve Zeynep Afra Zafer'in de yüksek puan alan asker eşleri arasında yer aldığı öğrenildi.

Paşa lakaplı imam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırdıktan sonra 2 polisi şehit ederek kaçan ve güvenlik güçlerinin takibiyle yakalanan "Paşa" lakaplı Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu da örgüt üyesi olduğunu itiraf edenler arasında.

Örgütün "Çiğli imamı" olarak bilinen Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli Astsubay Kuzu, Fetullahçı Terör Örgütü ile 2007 yılında temasının olduğunu, bağlantıda olduğu cemaat üyesiyle zaman zaman buluştuğunu, dışarıda birbirlerini gördüklerinde ise tanımazlıktan geldiklerini anlattı.

Saldırıda bulunan herkesin "hizmet hareketi"nden olduğunu da aktaran Astsubay Kuzu, Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in kendilerine "Cumhurbaşkanını alıp geleceksiniz" dediğini de söyledi.

Pilotların dış görev ve yolluğundan "himmet" kesintisi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili bilgi sahibi olarak ifadesine başvurulan Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı 135. MAK ve İHK Filo Komutanlığında görevli Astsubay K.L. ise sadece FETÖ/PDY üyelerinin gönderildiği yurt dışı görev ve yolluğundan "himmet" kesintisi yapıldığını belirtti.

Kıdemli Başçavuş Yılmaz Bahar'ın ise Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı AKİP MAK timlerinde tim komutanı ve FETÖ/PDY'nin "Konya üs imamı olduğunu belirten K.L, şu bilgileri verdi:

"2002 yılından MAK timlerinin birleştirildiği 2014'e kadar söz konusu kişiler sürekli toplantılar ve sohbetler yaparak bizleri ikna etmeye çalıştı. Hatta 2008'de İzmir Çiğli 2. Ana Jet Komutanlığındaki kursta bulunurken benim gibi kursiyerleri ve birlik personelini bir kahvehanede topladılar. Birlik ve beraberlik üzerine biraz nutuk atmışlardı. Zekeriya Kuzu, 'Hepimiz bir arada olmalıyız. İçimizde bulunan Alevi kökenli personel, sisteme ve ahlakımıza zarar vermektedir. En kısa zamanda Aleviler ve diğer ahlaksız kişiler aramızdan atılarak, 9 bölgede faaliyet gösteren timlerimizin iki bölgede toplanması gerekiyor' gibi cümleleri uzun uzadıya söylemişti. Bu tür toplantıları da 2014'e kadar sık sık yaptıklarını biliyorum. Bu süreçte Alevi, gitar çalan, kız arkadaşı olan ve alkol alan personeli Facebook hesaplarından takip ederek, yaşam tarzları kendilerinden farklı olan bütün personeli gerek idari, gerek adli soruşturmalara konu olan uydurma bahanelerle meslekten ihraç ettirmişler veya istifaya zorlamışlardır..."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23