• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Delihasan: Hedefimiz karatede kalıcı başarı

Yeniakit Publisher
2015-09-03 00:50:00 - 2015-09-03 00:55:17
Delihasan: Hedefimiz karatede kalıcı başarı

Türk karatesinin klasikleri arasına giren, ‘Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvası’ kapılarını 10. kez açarken, karatenin ‘Devler Ligi’ olarak kabul edilen, Karate 1 Premier League’ de İstanbul’daki beşinci yılını geçirecek.

Dünya yıldızlarını Türkiye’de ağırlayacaklarını vurgulayan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, federasyon olarak sürdürülebilir bir başarı grafiği olduğunu dile getirerek, “Hazır olmamamıza rağmen, sporcularımız kaliteleriyle bu organizasyona damga vuracak” dedi.

İSTANBUL’DA KARATE ŞÖLENİ

Karatede Eylül ayının ilk haftası, uluslararası düzeyde iki önemli turnuvanın heyecanı yaşanacak. Bayrampaşa Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nun ev sahipliği yapacağı karate şöleni, 3-4 Eylül tarihlerinde yapılacak 10. Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvası ile başlayacak. 5-6 Eylül tarihlerinde ise karatenin ‘Şampiyonlar Ligi’ olarak kabul edilen Karate 1 Premier League, dünya karatesinin yıldız isimlerinin mücadelesine sahne olacak.

İBB Spor AŞ’nin desteklediği organizasyonların Basın Bilgilendirme Toplantısı, Sürmeli Hotel’de yapıldı. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya İBB Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, İstanbul Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Vekili Faruk Çelik, Kadın Karate Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Ercin, Erkek Karate Milli Takım Teknik Direktörü Murat Delihasan ile Milli sporcular Serap Özçelik ve Mehmet Yakan katıldı.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, büyükler kategorisinde yapılacak Karate 1 Premier Leauge İstanbul etabında 47 ülkeden 533 sporcu tatamiye çıkacağını, 10. Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvası’nda ise ümit, genç ve veteranlar kategorilerinde 10 ülkeden 900’e yakın sporcunun mücadele etmesini beklediklerini söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

DELİHASAN: SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARI GRAFİĞİMİZ VAR

Asya ve Afrika Oyunları’nın yapıldığı bir dönemde Karate 1 Premier League İstanbul etabına 47 ülkenin katılımının, turnuvanın dünyada nasıl algılandığı açısından önemli olduğunu vurgulayan Başkan Esat Delihasan, “Bu turnuvalarda biz, sporcularımızın şampiyon olmasını beklemiyoruz. Ama şunu da biliyoruz ki bu turnuvalara çok kaliteli sporcular geliyor. Sporcularımız hazır olmamalarına rağmen belli bir kaliteleri var ve turnuvaya damga vuracaklarından eminim. En önemli hedefimiz, buradaki turnuvalarda şampiyon olmak değil, önümüzdeki yıl yapılacak Dünya ve Avrupa şampiyonalarında başarılı olmaktır. Buralar sadece oraya giden bir yol, bir basamak. Eksiklerimizi çok iyi görüp bu yola başlamak istiyoruz” dedi.

Türkiye’de karateye ilgi çok fazla olduğunu ve altyapıda sıkıntı çekmediklerini aktaran Esat Delihasan, “Hem sportif başarıyı kovalıyoruz, hem de sosyal alanda da var olmaya çalışan bir federasyon oluşturmaya, federasyonumuzu kalıcı başarıların olduğu bir kurum haline getirmeye çalışıyoruz. Sporda bir yıl içinde iki büyük şampiyonada başarı yakalamak zor olsa da biz yıllardır bütün şampiyonalarda sürekli başarılar yakalıyoruz. Sürdürülebilir bir başarı grafiğimiz var” diye konuştu.

BAYRAKTAR: KARATEYİ SEVİYORUZ

Toplantıda konuşan İBB Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın spora, sporcuya ve gençlere çok önem verdiğini belirterek, “Bu yüzden spora ciddi kaynak aktarımı yapıyoruz. Elimizden geldiğince bütün spor branşlarına destek olmaya çalışıyoruz. Karatenin bizim için özel bir yanı var; hem karateyi seviyoruz, hem de federasyon başkanını seviyoruz. Bu bir sinerji. Birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Desteğimiz her geçen gün artarak sürecek” ifadelerini kullandı.

İstanbul Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Vekili Faruk Çelik ise, “Türkiye Karate Federasyonu’nun bu organizasyonu ve İBB Spor AŞ’nin katkılarını çok olumlu değerlendiriyoruz. Bu organizasyonun parçası olmaktan onur duyuyoruz. İstanbul dünya sporunun başkenti olmaya devam ediyor. Bunların içerisinde bulunmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

“HEDEFİMİZ DÜNYA VE AVRUPA ŞAMPİYONASI”

Kadın Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Ercin, milli takımlar olarak büyük şampiyonaları tamamladıklarını ifade ederek, “Fakat bu da bizim için önemli organizasyonlardan biri. Sporcularımız şu anda aktif dönemde değiller, dinlenme döneminden çıktılar. Ancak gelecek açısından bu maçlarda kendilerini test edecekler. Buradaki performanslara göre önümüzdeki yıl yapılacak Dünya ve Avrupa şampiyonaları için önlemlerimizi alacağız. Durmadan yolumuza, başarılımızı artırarak madalyalar kazandırarak devam etmek istiyoruz” dedi.

MİLLİ SPORCULAR İDDİALI

2015 Avrupa Oyunları’nda altın madalya kazanan Dünya ve Avrupa Şampiyonu Serap Özçelik, “Avrupa Oyunları’ndan sonra sezonu tamamlamıştık. Şu an dinlenme dönemindeyiz. Ama bir yerden başlamak gerekiyor. Gerçekten uluslararası alandaki rakiplerimiz bu müsabakalara katılıyor ve kendimizi test etme imkânı buluyoruz. Bu yüzden bizim açımızdan büyük önem arz ediyor. İnşallah sezonu güzel bir şekilde açarız” dedi.

Kata dalında Avrupa şampiyonaları tarihinde Türkiye’ye ilk madalyaları getiren isim olan Avrupa ikincisi ve Avrupa Oyunları’nın bronz madalyalı ismi Mehmet Yakan ise federasyonun kendilerine sağladığı imkânlar neticesinde başarılı bir sezon geçirdiklerini belirterek, ”Karate 1 Premier League etapları, kendimizi denememiz açısından güzel bir tecrübe oluyor. Bu turnuvaları iyi geçirip önümüzdeki yıl yapılacak Dünya ve Avrupa şampiyonalarında ülkemize madalyalar getirmek istiyoruz” diye konuştu.

DOJOSPOR

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23