• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Bu ihanettir

Yeniakit Publisher
2014-09-17 22:27:00 -
Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Bu ihanettir

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ortak basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu'nun mektubunu eleştiren Başbakan Davutoğlu, "Türk ekonomisinde bir kriz beklentisi var görüntüsü vermek istiyorsa bu açık bir şekilde Türkiye'deki istikrara ve Türk ekonomisine yönelik bir ihanettir" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları: Başbakan olarak ilk kabulüm Makedonya Başbakanı oldu. Makedonya'yı da adıyla tanıyan ilk ülke biz olduk . İki ülke arasında, siyasi ilişkilerimiz hep olumlu seyretti. uluslararası platformlarda birbirimizi hep destekledik. Uluslararası toplantılarda Makedonya ile birbirimizi her zaman önemsedik ve her zaman da Makedonya'nın haklarını ve çıkarlarını korumaya özen gösterdik. Türkiye Makedonya'nın NATO üyeliğini destekledi ve desteklemeye devam edecek. Siyasi ilişkilerimizin yanı sıra ekonomik ilişkilerimiz de devam etmekle birlikte, bunun yeterli olmadığını vurgulamak istiyorum. Bu nedenle sayın

Gruevski'nin, bu ziyaretini ekonomik ilişkilerimiz anlamda çok önemli buluyorum. Türk iş dünyasını Makedonya'ya yatırım yapması için teşvik ediyoruz. Kültürel ilişkilerimiz de aynı şekilde uyuşuyor. Çok yakın zevklere sahip halklarız, bu çerçevede kültürel ilişkilerimiz devam ediyor. Makedonya'da yaşayan Türk toplumu bizim için dostluk köprüsüdür. Bölgesel konularda da işbirliği içerisindeyiz. Ben tekrar değerli dostuma hoş geldiniz diyorum.

O KONUDA AVRUPA'DAKİ TEK ÜLKEDİR

Gruevski'nin açıklamalarından satır başları: Sayın meslektaşım bu sıcak ve samimi karşılama için sizlere teşekkür ediyorum. Az önce öğrenmiş oldum ki Davutoğlu'nun ilk yabancı konuğu ben oluyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum. Türkiye her zaman sevgiyle ziyaret etmiş olduğum bir ülkedir. İki ülke arasındaki işbirliği şuan en üst seviyededir. İki ülke arasında diyalog yolları açıktır, her iki ülke ilişkilerin gelişmesi için ellerinden geleni yapıyor. Sayın Ahmet Davutoğlu ile bugün bu konuları ele aldık. Ekonomik ilişkilerimize gelince gelişmek için çok şey yapıldı ama yapılması gereken daha çok şey var. Makedonya'da çok sayıda yatırım var. Son bir kaç yıl içerisinde Makedonya'da iş durumu iyiye gidiyor. Avrupa'da en düşük masraflı iş kurma imkanlarını sağlayan tek ülkedir.

KILIÇDAROĞLU'NUN MEKTUBU
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bana mektup gelmedi, ana muhalefet partisinin lideri ülkenin başbakanına mektup yazacaksa bunu ciddiyetle yapmalıdır.

Bana iletilen metin gerçekten CHP lideri tarafından yazılmışsa, herkes tarafından okunması gereken bir metin. Cumhurbaşkanımızı için geçen ifadeler utanç verici.

Böylesi bir üslup belki sayın Kılıçdaroğlu'na yakışır ama ana muhalefet liderine yakışmaz.

Türkiye'deki bankacılık sisteminin de ekonomik hayatın da garantörü Türkiye Cumhuriyeti hükümetidir. Sayın Kılıçdaroğlu bu üslubuyla dışarıda birilerine ve onların buradaki uzantılarına Türk ekonomisinde bir kriz beklentisi var görüntüsü vermek istiyorsa bu açık bir şekilde Türkiye'deki istikrara ve Türk ekonomisine yönelik bir ihanettir. Öncelikle bunun hesabını vermek durumundadır. Kime neyi jurnalliyor?

Kimsenin finansal sistemde ayrıcalığı yoktur. Kurallar aynı şekilde uygulanır, farklı tutum beklenmesin.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER İDDİASI

Türkiye'ye girişler sakınca taşımadığı sürece herkese açık.

Her müracaat kendi içinde değerlendirilir ve o çerçevede karar verilir.

TAMPON BÖLGE KONUSU

Türkiye'nin çevresindeki durumlar dolayısıyla toplantı yapıldı. 15 günde bir bu toplantıları yapacağız. Bugün sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yapılan toplantımızın temel sebebi Cumhurbaşkanımıza bilgi vermek ve değerlendirme yapmaktır.

Spesifik olarak tampon bölge ele alınmadı, genel güvenlik tedbirleri ve kurumların hazırlıkları ele alındı.

Türkiye devleti halkının güvenliği, bölgenin istikrarı için atılacak her adımı atar, alınacak her tedbiri alır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23