• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Davutoğlu'ndan HDP ve CHP'ye iki zor soru

Yeniakit Publisher
2015-04-24 18:20:00 - 2015-04-24 20:02:52
Davutoğlu'ndan HDP ve CHP'ye iki zor soru

Başbakan Ahmet Davutoğlu, özel uçak ’CBK’ ile saat 12.30 sıralarında Konya’ya geldi. Başbakan Davutoğlu’nun havalimanında Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek ve diğer protokol üyeleri karşıladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlığa ait otobüsle valilik binası önüne kadar geldikten sonra, yürüyerek yaklaşık 500 metre ilerideki cuma namazını kılacağı Kapı Camii’ne geçti. Davutoğlu, namazın ardından yaklaşık yarım saat cami içinde kalıp, hemşerileriyle sohbet etti.

DAVUTOĞLU, HEMŞEHRİLERİNE ’GEVREK’ DAĞITTI

Cami çıkışında kendisini bekleyenleri selamlayan Davutoğlu, yaklaşık 800 metre ilerideki Mevlana Müzesi’ne yürüyerek geçti. Bu sırada Davutoğlu’nu görmek isteyenler ise zaman zaman izdihama neden oldu.

Bir fırına giren ve ’Konya gevreği’ olarak adlandırılan unlu mamulden alan Davutoğlu, hem kendi, hem de korumaları yol boyunca kendisini selamlamak isteyen vatandaşları gevrek dağıttı.

Davutoğlu, daha sonra Mevlana Müzesi’ni ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Ardından da Konya Büyükşehir Belediyesi spor ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen kendisinin de 1’inci sırada adayı olduğu Ak Parti Konya Milletvekili adaylarını tanıtılacağı törene geçti.

"AK GENÇLİĞİ SELAMLIYORUZ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti milletvekili adayı ve sanatçı Uğur Işılak’ın seslendirdiği ’Söyle var mısın’ adlı seçim şarkısı eşliğinde salona girerek, partilerine kırmızı karanfil dağıttı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim mitinglerine yarın Erzurum’dan başlayacağını hatırlatarak sözlerine başladı.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 105 devletin temsilcisiyle Çanakkale’de, Çanakkale Savaşı Zaferi’nin 100’üncü yılını anma töreninde olduğunu söyledi. Son günlerde 100 yıl önceki hesaplamadan yola çıkarak Türkiye’yi kıskaç altına almaya çalışanların olduğunu belirten Davutoğlu, ”100 yıl önceki hesaplaşmadan yola çıkarak Türkiye ve aziz milletimize hakaret etmek isteyenler bir şekilde bilsinler ki Konya ve Mevlana felsefesi buna izin vermeyecektir” dedi.

Davutoğlu, partililerine 2011 yılında Dışişleri Bakanı olarak şimdi ise Başbakan olarak huzurlarına çıktığını belirterek, kendisine sahip çıktıkları için teşekkür etti.

Davutoğlu, ”Birileri Selçuklu’yu, birileri Osmanlıyı reddeder. Biz Türkiye Cumhuriyeti devletinin köklerini, bu bu topraklarda atıldığın bilen yeni bir nesli Ak Gençliği selamlıyoruz” dedi.

”KILIÇDAROĞLU’NUN ELİNDEN TUTUN ONA DERS VERİN

Davutoğlu, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hükümetin 12 yılda ne yaptığı yönünde eleştirisine tepki gösterdi. Bu sırada partililer Kılıçdaroğlu’nu yuhalamak istedi. Ancak Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun yuhalatmayarak şunları söyledi:

”Yuhalamayın. Ona bir ders verin. Bilmiyorum Konya’ya gelmeye cesaret edebilecek mi? Geçen Akşehir’e geldi, oraya da Kırşehir demişti. Gelirse elinden tutun ders verdiğiniz çocuk gibi, önce yüksek hızlı tren garına götürün. Kemal bey deyin, buradan çıkan yüksek hızlı tren 1 saat 15 dakikada Ankara’ya varıyor. Eskiden 5 saat olan yollar 1 saate indi deyin. Bunu öğretin. Sonra bilim merkezine (Konya Bilim Merkezi) götürün. Kemal bey, Türkiye’de o CHP döneminde, bilimin sadece adı vardı, Konya’da şimdi dünyanın en gelişmiş bilim merkezi var, deyin gösterin. Sonra Toroslara çıkarın, Bozkır’ı Avşar’ı dolaştırın. Barajları, mavi tüneli gösterin. Buradan suyu Konya ovasına, Ak Parti getirdi, deyin. 5 üniversitenin kampüsüne götürün, birer birer dolaştırın. Ak Parti geldiğinde Konya’da 1 üniversite vardı deyin. Sonra Hz. Mevlana’ya götürün. Ona sizin tek partili döneminizde bütün kutsal mekanların ne hale getirildiğini Konyalılar iyi bilir deyin. Gönül gözü kapalı ama beden gözü görsün. 12 yılda bu ülkede yapılanlarını görmemek için beden gözünün de gönül gözünün de görmesi lazım.”

’MİLLİYETÇİLİK LAFTA OLMAZ’

Davutoğlu’nun hedefinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de vardı. Partililerine seslenen Davutoğlu, ”Sayın Bahçeli gelirse, ona da dönün deyin ki, milliyetçilik lafla olmaz, sizin döneminizde bu ülkenin tankları şimdi adını zikretmeyin, Türkiye şu an da hiç dost olmayan hadi zikredeyim, bu ülkenin tanklarını İsrail modernize ediyordu ey Bahçeli deyin. Bu ülke tank modernizasyonu için İsrail’e muhtaçtı deyin. İnsansız hava araçları için İsrail’e muhtaçtı deyin. Tank almak istediğimiz Amerikan kongresinde ya da Avrupa parlamentolarında izin beklenirdi deyin. Sizin döneminizde o üç parti koalisyonunda vardı da, şu aziz bayrak, (partililerine seslenerek) hadi bir dalgalandırın da millilik ne demek herkes görsün. Bu aziz bayrağın arkasında oturanlar IMF salonlarında borç dileniyorlardı deyin. Bizim seçim beyannamemizin esası, insan onurudur. İnsan onurunu da koruyacağız, milli onuru da koruyacağız.”

”MİLLİ SAVAŞ UÇAĞINI YAPACAĞIZ”

Ülkemizin Milli savaş uçağını yapacaklarını belirten Davutoğlu, ”Millilik iddiasında bulunanlara buradan bir liste veriyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde illi savaş uçağını, yüzde yüz Türk yapımı olarak yapacağız. 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti semalarında milli muharip uçağı uçacak. İnşallah önümüzdeki haftalarda ilan edeceğiz. Bölgesel uçak, yani sivil uçak. 30 kişilik, 70 kişilik, 90 kişilik sivil uçaklarını da ülkemizde yapacağız. Yüzde yüz Türk yapımı milli uçaklar. Milli tankımızı üretiyoruz. Milli savaş gemilerimizi, denizaltılarını üretiyoruz. Milli uzay ajansını da açan seçimden sonra kuruyoruz” diye konuştu.

MİLLİ AŞI

Davutoğlu, milli aşı da üretileceğini belirterek, ”En önemlilerinden birisi de şu ana kadar çocuklarımız, hep yabancı aşılarla aşılanıyordu. İnşallah milli aşıyı da en kısa zamanda Türkiye’de milli ilaç sektörümüzde milli aşıyı da üreteceğiz. Türkiye’de milli olmayan hiç bir şey kalmayacak” dedi.

”BİZİM DİYANETİMİZDEN NE İSTİYORSUNUZ”

HDP’yi de eleştiren Davutoğlu, ”Yolu düşerde HDP’liler gelirse, onlara da şu soruyu sorun. Yayınladıkları bildirgede Diyaneti kaldıracağız diyorlar. Bizim Diyanetimizden ne istiyorsunuz, diye sorun. Ne istiyorsunuz, neden rahatsızsınız? Sonra da Diyarbakır’da başka, İstanbul’da başka, Konya’da başka konuşma deyin. Neysen, hangi yüzünle, hangi çehrenle çıkacaksan maskeni indir, öyle Konya’ya gel deyin. Ona ders verin, bu aziz şehirde Türk- Kürt asırlarca kardeşçe yaşadı, aramız fitne sokamadın, sokamazsın deyin”dedi.

’TEKRAR 28 ŞUBAT ZİHNİYETİ Mİ?

Davutoğlu, ”Kılıçdaroğlu’na bir de şeyi sorun? 1+5+3 ne demek? Tekrar 28 Şubat zihniyetini mi getiriyorsunuz deyin” dedi.

Davutoğlu’nun konuşmasının ardından Ak Parti Milletvekili adayları tanıtıldı. Adaylardan Abdullah Ağralı tanıtıldığı sırada Davutoğlu, Ağralı’nın önceki gün babasının vefat ettiğini belirterek, babası için Fatiha duası okuyup, partililerin de okumasını istedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23