• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Davutoğlu'ndan Demirtaş'a 'çete' benzetmesi

Yeniakit Publisher
2015-04-25 19:23:00 -
Davutoğlu'ndan Demirtaş'a 'çete' benzetmesi

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Sivas'ta halka hitap ederken hedefinde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş vardı...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimlere gidilirken Sivas'ta yaptığı mitingte HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yüklendi. Davutoğlu, "şimdi bu Demirtaş, o da ayrı bir çete. HDP şiddet çetesi, terör çetesi." dedi.

Haber7.com'da yer alan haberde, Başbakan Davutouğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle;
- Sivas AK Parti davasına hep sahip çıktı. 7 Haziran'da sahip çıkacak. Sivas Kongresi'nde kongreyi oluşturanlar, "Kuva-i Milliye'yi amil (etken) ve İrade-i Milliye'yi (milli irade) hakim kılmak esastır" dediler.

- Birileri Doğu'ya, birileri Karadeniz'e gidemiyor. Bazılarının aksine Türkiye'nin her köşesine gidebilecek tek parti AK Parti'dir. Biz Kuva-yi Milliye partisiyiz. Çünkü biz Türkiye'yiz. Bizim için her şey Türkiye...

- Yiğidolarla yürüyen Başkanım. Yiğidolara o kadar güveniyorum ki. Özel kalemim, koruma müdürüm Sivaslı Yiğidodur. Canımızı da malımızı da Yiğidolara emanet ettik. Yiğido Başbakan her zaman arkanızda olacak. Verdiğimiz her sözü tutacağız.

- Biz dün Çanakkale'de barış için toplandık. Onlar belli başkentlerde toplanıp Türkiye için kumpas kuruyorlar. Büyük oyun kuranlara büyük tuzak kuranlara Sivas izin verecek mi? AK Parti'yi durdurabilecekler mi? (Hayır sesleri yükseldi)

- 2013'te Gezi provokasyonuna imza attılar. 17-25 Aralık'ta Paralel çeteyi devreye soktular. Erzurum'da çok güzel bir afiş asmışlar. "Paralel, dikey fark etmez, Dadaş ihaneti affetmez". Hep ihanet içinde oldular.

- Şimdi, bu Demirtaş, o da ayrı bir çete. HDP, şiddet çetesi, terör çetesi. Bir taraftan Ağrı'da teröristleri indirecekler ve vatandaşlarımıza baskı yapacaklar, diğer taraftan İstanbul'da, Sivas'ta Alevi kardeşlerimize, Kürt kardeşlerimize sahip çıkacaklar, özgürlükler diyecekler, halklar diyecekler. Ey Demirtaş, halklar, evet Anadolu'da birçok topluluk yaşıyor ama halklar değil bir tek millet var.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23