• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Davutoğlu: Rehineler zarar görürse kına yakacaklar

Yeniakit Publisher
2014-09-18 14:05:00 - 2019-01-31 16:09:31
Davutoğlu: Rehineler zarar görürse kına yakacaklar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Amerikan New York Times gazetesine "Rehinelerimiz zarar görse zaten ellerine kına yakacaklar" sözleriyle yüklendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Batı basınında Türkiye aleyhine çıkan IŞİD  haberlerine çok sert tepki gösterdi.

Meselenin AK Parti iktidarına vurmak olduğuna işaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türk IŞİD’çilerden bahsediyorlar da onları öldüren İngiliz’i niye konuşmuyorlar? Dikkat dağıtmak istiyorlar. Mesele Ak Parti iktidarına vurmak, rehineler yumuşak karın gibi görülüyor. Rehinelerimiz zarar görse zaten ellerine kına yakacaklar tabiri caizse. Bir şey demediğimiz zaman da ‘Türkiye IŞİD’i eleştirmiyor. Demek ki arkasında.’ Bu kadar iğrenç bir oyun” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'IN UÇAĞINI İLK KEZ KULLANDI

İlk yurtdışı gezisini KKTC’ye yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı için alınan ancak Başbakan tarafından da kullanılacağı açıklanan uçağı ilk kez kullandı. Başbakan, uçakta aralarında gazetemiz yazarlarından Ersoy Dede'ninde bulunduğu  gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Uluslararası medyadaki IŞİD ve Türkiye haberleri için ne diyorsunuz?" sorusuna Başbakan Ahmet Davutoğlu, şöyle cevap verdi:

'ÖNCE PARALEL ÖRGÜT SONRA NEW YORK TİMES'

Bugün bir haber gösterdiler bana aslında bütün linki gösteriyor. Paralel dediğimiz yapının yayın organı bir haber yapıyor, aynı resimle New York Times manşete alıyor. Cumhurbaşkanımızla Hacı Bayram’da cuma namazı kıldık değil mi? Çıkarken çekilmiş bir resim. Paralel yayın bu resmi birinci sayfadan veriyor, diyor ki ‘Türkiye’de 1100 küsur IŞİD’li var’, aynı resimle New York Times ‘Davutoğlu ile Erdoğan IŞİD’in elemanlarının toplandığı camide namaz kıldılar’ diyor. El insaf yahu! Hacı Bayram’ın kemikleri sızlar. Yani bu bile meselenin IŞİD değil algı oluşturmak olduğunu ortaya koyuyor. Bu basın özgürlüğü falan değil.

'SİZİ NİYE BU KADAR İLGİLENDİRİYOR?'

Amerikan yönetimi, rehinelerle ilgili diyor ki ‘Bunlar hakkında yayın yapmayacaksınız’ ve hiç kimse hiçbir şey yazmadı. Yapılan doğru. Çok daha önce öldürürlerdi haber olsaydı. Biz başarısız olan kurtarma operasyonunu da biliyorduk. O gün kaç uçak kalktığını biz takip ettik. Bütün Amerikan basını sustu, Amerikan aileleri sustu. Şimdi bizim 49 rehinemiz var. Geçen TÜSİAD geldi IŞİD’le ilgili şeyler... Dedim ‘Sizi niye bu kadar ilgilendiriyor, oradaki canlarla ilgileniyor musunuz?’ O 49 insanı ben tanıyorum. O çocuğu ben gönderdim oraya’.

REHİNELER ZARAR GÖRÜRSE KINA YAKACAKLAR 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ama aynı Amerikan yayın organları, böyle yayın yaparak bizi IŞİD hakkında açıklama yapmaya zorluyor ve rehineleri tehlikeye atmamızı istiyor. Çok mu zor, Ekim 2013’te Bakanlar Kurulu kararı var IŞİD terör örgütüdür diye. 50 kere söyledik. Şimdi her gün desek yeni bir şey mi söylemiş olacağız. Peki biz basını yasaklamış oluyoruz da Amerika niye olmuyor? İngiliz gazeteleri Türk IŞİD’çilerden bahsediyorlar da onları öldüren İngiliz’i niye konuşmuyorlar? Dikkat dağıtmak istiyorlar. Mesele Ak Parti iktidarına vurmak, rehineler yumuşak karın gibi görülüyor. Rehinelerimiz zarar görse zaten ellerine kına yakacaklar tabiri caizse. Bir şey demediğimiz zaman da ‘Türkiye IŞİD’i eleştirmiyor. Demek ki arkasında’. Bu kadar iğrenç bir oyun.

TÜRKİYE'NİN BÖLGE STRATEJİSİNİ ABD VE MÜTTEFİKLER DESTEKLİYOR MU?

Şimdi daha yakınlar. Maliki ve Esad konusunda uyarılarımızı dinlememiş olmanın sonuçlarını gördüler. Özgür Suriye Ordusu’nu zayıflatmanın sonuçlarını gördüler. 22 milyon Sünni var Suriye-Irak hattında. Lübnan’ı da koyarsanız 25’e yakın. Adı onun için Irak Şam İslam Devleti örgütün. Sünniler hiçbir yerde sistemde etkili değiller, dışlanmış durumdalar. Dışlamamak için Tarık Haşimi’yi, Nuceyfi’yi hepsini Bağdat’ta tutmaya çalıştık. Halk bıktığı için IŞİD’i bari bunlar Sünni en azından bize dokunmazlar diye savunmadı bölgesini.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23