• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Davutoğlu 'refik' dedi, herkes Google'a koştu

Yeniakit Publisher
2016-05-06 15:06:00 - 2016-05-06 15:55:52
Davutoğlu 'refik' dedi, herkes Google'a koştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dünkü veda konuşmasında kullandığı 'refik' kelimesinin anlamı Google ve TDK'da bir çok kez arandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün AK Parti MYK sonrası yaptığı konuşmada birçok defa Refik kelimesini kullanmıştı.

DUYAN GOOGLE'A KOŞTU

TDK'ya göre "arkadaş, dost" anlamına gelen refik kelimesini 4 ayrı yerde kullanan Başbakan'ın bu konuşmasının ardından Google Trends listesinde refik aramalarında gözle görülür bir artış yaşandı.

NE DEMİŞTİ?

Dünkü duygu yüklü basın açıklamasında yola çıktığı arkadaşlarının birlikte oldukları inancıyla omuz omuza kendisiyle olduğundan emin olmak istediğini dile getiren Davutoğlu, kendisiyle olmadıkları anda da bunu söylemelerini arzu ettiğini aktarmıştı. Davutoğlu, şu değerlendirmeyi yapmıştı:

"Bu bağlamda son MKYK'da yaşananlar ve önergenin kendisi parti usulleri bakımından benim açımdan çok büyük bir önem ittihaz etmiyor. Onun için de ilk imzayı kendim attım ama takip edilen yöntemi refik olma özelliğiyle bağdaştırmadım, bağdaştıramadım. Dolayısıyla eğer refik önemliyse ve hedef önemliyse hepimizin bir muhasebe yapması gerekiyordu. Refiklerimin de benim de. Bu anlamda yaptığım muhasebe, bütün arkadaşlarımla yaptığım istişareler Cumhurbaşkanımız dahil siyasi tecrübesine güvendiğim ve sorumluluk hissettiğim bütün dostlarımızla yaptığım istişare neticesinde AK Parti'nin birliğinin, beraberliğinin devamı için refik değişmesindense bir genel başkan değişiminin daha doğru olacağı kanaati bende hasıl oldu. Çünkü herhangi bir şekilde MKYK yenilenmesi partimiz içinde gereksiz tartışmalara sebebiyet verecekti. Bu bağlamda önümüzdeki olağanüstü kongrede bu şartlar altında aday olmayı düşünmüyorum."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23