• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Davutoğlu CHP, HDP ve Paralel'in asıl amacını açıkladı

Yeniakit Publisher
2015-04-28 19:20:00 - 2015-04-28 19:49:42
Davutoğlu CHP, HDP ve Paralel'in asıl amacını açıkladı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Rize mitinginde halka seslendi

Davutoğlu Rize'de yaptığı konuşmada 'Şimdi, bu meydanın selamını inşallah Cumhurbaşkanımıza ilk MGK'da ileteceğim. Kılıçdaroğlu SSK'yı batırdı, Cumhurbaşkanımız İstanbul'u yeniden şahlandırdı. İstanbul'u temiz sulu, temiz havalı yükselen bir şehir yaptı. Kılıçdaroğlu SSK'da kendi küçük dünyasında yaşarken Cumhurbaşkanımız bir şiir okudu diye hapse gönderdiler. Durdurabildiler mi? Allah aşkına Karadeniz'in dalgalarından ilham almış birini durdurmak mümkün mü? Muhtar bile olamaz dediler Cumhurbaşkanı oldu mu? Hiç bir şekilde bir başarı hikayesi eğer yazılmışsa bu tarihin ve milletin hanesine yazılmıştır. Daha sonra darbelerle Cumhurbaşkanımız Başbakan iken önümüzü kesmeye çalıştılar. Kesebildiler mi? Dün muhtıranın yıldönümüydü. Biz dedik ki o 27 Mayıs'ta kaldı. Başbakanların idam sehpasına gönderildiği günler 1960'larda kaldı.

CUMHURBAŞKANI 'ONE MİNUTE' DEDİĞİNDE KORKTULAR

Merdivene ters yürüyen adam millete doğru yürüyebilir mi? İşte Kılıçdaroğlu başarı hikayesi burada. Tarihte yer almakla yazılır başarı hikayesi. Rize'den çıkan insanlar Davos'ta 'One minute' dediğinde bazıları korkuya düştü hesap sorarlar diye. Ama insanlar, Filistinliler buna saygı duydu insanlık buna saygı duydu.


BİZİ ÖLÜMLE TEHDİT ETTİLER

Türk yargısı bu yapılanlara teslim olur mu? Gereği yapıldı HSYK tarafından. Bunlardan biri dün beni ve Cumhurbaşkanımızı ölümle tehdit ediyor. Bizi tanımamışlar. Biz doğduğumuz anda ölüme teslim olmuşuz. Ne zaman kader tecelli edecekse ona teslim olmuşuz. Öyle veya böyle şu veya bu korkuyla bu toprakları terkettik mi? Terk eder miyiz onların hocası nerede peki? Pensilvanya'da.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

HDP, CHP VE PARALEL EL ELE

HDP'nin barajı aşması için CHP çalışıyor koalisyonu anlayın. Türk Baasçıları ile Kürt Baasçıları yan yana. Bugün gazetelerde var. Ekrem Dumanlı Diyarbakır'da Belediye Başkanı Kışanak ile arka kapıdan girerek konuşuyor. HDP çıksın açıklasın paralelcilerle ne işi var. Paralel çete çıksın HDP ile ne işi var açıklasınlar. CHP çıksın paralelcilerle, HDP ile ne konuşuyorlar açıklasınlar. Plan şu ham bir hayal peşindeler. Hepsi bir araya gelip AK Parti'nin yükselişini durdurmak istiyorlar. Siz buna izin verir misiniz, biz izin verir miyiz? Tam hayal, ham hayal. 13'ü bir araya gelse, Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir şey yapamadılarsa bugün de bir araya gelseler bu milletin iradesine ipotek koyamazlar. Rize, Allah sizden razı olsun.

BU ÜLKEDE DARBEYİ VESAYETİ AK PARTİ KALDIRDI

Kılıçdaroğlu diyor ki İmam Hatip'leri biz krduk diyor CHP'nin tek parti olduğu döneme atfen. Bize o dönemleri hatırlatmayın sayın Kılıçdaroğlu, biz CHP'nin tek parti dönemini çok iyi hatırlarız. Özellikle Rizeliler o günleri çok iyi hatırlıyor. Darbeyi vesayeti bu memleketten kim kaldırdı? Türkiye'de başıörtülü başı açık her kadının onurunu savunan kim AK Parti. Türkiye'de demokrasiyi ve milli iradeyi taçlandıran parti hangi parti? Nasıl demokrasi ve milli iradeyi hakim kıldıysak herkes elindekini heybesindekini ortaya koysun. 12 Yıl önce bu millet IMF'ye borçluydu. Siz bu millete namerde borçlu olmayı yakıştırır mısınız? 70 Cent'e bu memleketi muhtaç edenleri affeder misiniz?

Karadeniz sahil yolunu başlattılar yıllarca süründü. Kim bitirdi biz. Şimdi Ovit Tüneli'ni açıyoruz 14 km. Dünyada ikinci. Kim yapıyor AK Parti. Çift tüplü tünel diyoruz ya akla Kılıçdaroğlu'nun CHP'sinin tüp kuyrukları geliyor akla. Tüp denince akla o günler geliyor. Şimdi OVİT'i Rize'ye kazandırıyoruz. Karadeniz'in barış Türküleri Diyarbakır'ın barış türküleri ile buluşacak inşallah. Biz barıştırmaya kardeş kılmaya geliyoruz. Rizeliler bu kardeşliği ebedi kılmaya var mısınız? Kim ne yaparsa yapsın aramıza fitne sokmak isteyennlere dur diyecek misiniz? Kim ne derse desin milleti bir iri diri kılacak mıyız? Bir olacak mıyız iri olacak mıyız diri olacak mıyız işte bu.

BENDE TORUN TARAFINDAN RİZELİYİM

Rize-Artvin bölgesel havalimanını deniz üzerinde yapacağız. Şimdi OVİT Tüneli'ni yapan, bu havalimanını da yapar mı? Dedim ya Cumhurbaşkanımız ne kadar Rizeli ise bende o kadar Rizeliyim. Hani dersiniz ya ben dede tarafından rizeliyim ben de torun tarafından rizeliyim. Damadım Rizeli. Rizeli Ahmet'i bağrınıza basacak mısınız? Bir kulağım Konya'da bir kulağım Rize'de olacak inşallah. Kılıçdaroğlu duysun da miting nasıl olurmuş görsün. Boş yerlere atarak palavra atarak bir şey olunmaz. Rize Güney Çevreyolu'nu da yapacağız inşallah. Rize her türlü hizmeti hak ediyor. Rize zulmedilen baş eğmeyen bir ilimizdir.

RİZE'YE VERDİĞİMİZ DESTEK AÇIK

Bugün erken dönmek durumundayım ama buraya tekrar gelip tüm ilçeleri dolaşacağız. Rizeliler yorulur mu Allah aşkına. Denizcisi kaptanı dalgaları aşa aşa gelmiş, çayını da içmiş. Biz iktidara geldiğimizde çaya verilen destek yılda 24 milyon liraydı bu yıl 175 milyon lira. Son 4 ayda 107 milyon lira. Toplam çaya verdiğimiz destek ve 12 yılda 1,3 milyar. Şimdi toplam yaptığımız alım ise 4,6 katrilyon. Şimdi çaya ve Rizeliliere verdiğimiz destek açık. Şimdi, bir milletin kudreti kendi imkanları ile ayakta durma kabiliyetine bağlıdır. Sizin milli beraberliğe verdiğiniz önemi bilirim.

AK PARTİ İSLAM DÜNYASININ DA UMUDU

Seçim Beyannamemizdeki bir hususu sizinle paylaşmak istiyorum. TSK'nın başkasından aldığı tankları hibe olarak kullanıyordu İsrail'e de modernizasyon için götürüyordi. Şimdi Türkiye'de kendi tankımızı yapıyoruz. Bir daha kimseden tank talebinde bulunmayacağız. 2019'da Hürkuş'u, 2023'te de bu semalarda yüzde yüz Türk yapımı milli savaş uçağımızı uçuracağız inşallah. Bazıları lafla milliyetçilik yapar ama biz kendi tankımızı, uçağımızı, gemimizi, denizaltımızı yapıyoruz. Aradaki fark bu. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Pensilvanya da dinleyecek, bu milletin yükselişinden rahatsız olanlar da dinleyecek. Türkiye'nin yükselişini engellemek mümkün mü? Bizi durdurabilirler mi? AK Parti İslam Dünyası'nın, Filistin'in, Saraybosna'nun umudu mu, evet.

TÜRKİYE ZALİMLE DOST OLUR MU?

Kılıçdaroğlu Ensar kültürünü bilmez. Sonra da derki İsrail'de neden büyükelçiliğimiz yok. Biz zalimlerle dost olur muyuz? Aramızdaki fark bu. Çünkü onun milli şefi de Türkiye'ye sığınan azerileri Iğdır'da 146 Azeri'yi Ruslara teslim etmişti. Yalvarmıştı onlar bizi siz öldürün onlara teslim etmeyin diye. Şimdi aynen Suriyelileri teslim etmek istemeleri gibi. Şimdi, aziz Rizeliler. Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara sahip çıkan politikalarımızdan razı mısınız? Filistinlliere yardım eden Suriyelilere yardım eden AK Parti'ye devam diyecek misiniz? İşte Rize'nin gür sesi bu milletin şefkatinin merhametinin gür sesidir. Her birinize selam ile tekrar tekrar soruyorum. 7 Haziran'da bir destan yazmaya var mısın Rize, büyük oyunu bozmaya var mısın. Yeni bir Anayasa yazmaya var mısın, Başkanlık sistemi dahil idari yapıyı baştan sona yenilemeye var mısın? Rizeyi kalkındırmaya var mısın?

DAVUTOĞLU ARTVİN'DE MÜJDEYİ VERDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu Artvin'de AK Parti mitinginde müjdeyi verdi. Davutoğlu Rize-Artvin arası bölgesel havalimanı yapılacağını açıkladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Artvin mitinginde konuştu.Kılıçdaroğlu'nun noterden onaylattığı "bayramlarda emekliye ikramiye" vaadini eleştiren Davutoğlu, "Eskiden 70'li yıllarda fötr siyaseti vardı, şimdi noter siyaseti var. Fötr siyasetinden noter siyasetine" ifadelerini kullandı.Artvinlilere de bazı müjdeler veren Başbakan, kente doğalgaz geleceği ve organize sanayi bölgesi kurulacağını söyledi.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Bırakın bu öfke kültürünü bırakın bu tarihi siyasete alet etmeleri, bırakın bu soykırım gibi asılsız iddiaları. Kafkasları bir dostluk bölgesi yapalımKılıçdaroğlu bugünlerde bir söz sarf etti. Suriye'den gelenleri en kısa zamanda ülkelerine geri göndereceğiz dedi. Bu bana 1944 yılını hatırlattı. Azeriler Stalin zulmü altındayken Iğdır üzerinden Türkiye'ye geldi. İnönü zihniyeti bu 146 Azeri'yi Ruslara teslim etti, bu kardeşlerimiz teslim edildikleri anda şehit edildi. Bu alnımıza kara bir leke çalmıştır. Şimdi Kılıçdaroğlu Bayırbucak'tan gelen Türkleri zalim Esad'a teslim edeceğiz diyor.

Mazlumları zalimlerin eline teslim etmek Türklüğe yakışır mı? Nereden kim gelirse gelsin, biz mazlumlara bağrımızı açtık açmaya devam ediyoruz.Dün Balıkesir'de AK Parti 330'u aşamayacak demiş, bütün meselesi bu. Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış. Biz onu aşarız da sen 100'ü bulabilir misin? Bu millet bize 330'u da verir 400'ü de."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23