• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Darbeden yargılanacaklar

Yeniakit Publisher
2014-07-24 08:21:00 - 2014-07-24 08:09:07
Darbeden yargılanacaklar

Paralel yapının emniyet ayağına yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 106’ya yükseldi. Hükümet ile İslami kesime kumpas kuran zanlıların, “darbecilik” ve “casusluk”tan yargılanacağı öğrenildi.

Selam Örgütü uydurmasıyla hükümete ve İslami kesime kumpas kuran, aralarında siyasetçi, aydın, sanatçı ve gazetecilerin de bulunduğu binlerce kişiyi zindanlarda çürütmek isteyen paralel yapılanmanın emniyet ayağında gözaltı sayısı 106’ya ulaşırken, şüphelilerle ilgili emniyete gönderilen gözaltı kararında dehşet suçlamalara yer veriliyor. Hakim Hasan Pur’un emniyete gönderdiği yazıda 115 zanlının “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni yıkmaya teşebbüs” “Casusluk” , “yasa dışı dinleme” , “suç uydurma”, “bilişim sistemlerini bozma”, “veri imhası” gibi suçlamalarla gözaltına alınması talep ediliyor. Adliye kaynakları darbecilikle suçlanan paralelci polislerin müebbet hapis cezasıyla yargılanacağına dikkat çekiyor.

HASEKİ’DE YILMAZER ŞOV

Koruma Şube’de görev yaptığı tespit edilen Paralelci köstebeğin örgüt medyasına bilgi aktarması yüzünden zamanlaması öne alınan operasyonlarda gözaltına alınan 106 kişi gruplar halinde sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Önceki gece gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilen eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, sabah saatlerinde yeniden Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği’ne getirildi. Sivil polis aracıyla getirilen Ali Fuat Yılmazer, kelepçe takılmasına tepki göstererek şov yapmayı ihmal etmedi. “Bu şeref madalyalarını görün, bunlar şeref madalyalarıdır. Bunlar da bugünün polisliğidir. Reza’lara yapılmamış polisliği görüyoruz. Bunlar devletimden aldığım şeref madalyalarıdır. Türkiye görecek, tarihe geçecek” diyen Yılmazer, kendisini sağlık kontrolüne getiren polis memurlarıyla da tartıştı.

MİT KUMPASÇISI DA SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Yılmazer’in Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmesinden sonra operasyon kapsamında gözaltına alınan, aralarında Terörle Mücadele Şube eski Müdürü Yurt Atayün’ün de olduğu 6 şüpheli daha sağlık kontrolünden geçirildi. Geniş güvenlik önlemleri altında hastaneye getirilen şüpheliler, yaklaşık yarım saat süren sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesine götürüldü. Adli Tabipliğe giriş ve çıkışlarında ellerinin arkadan kelepçelendiği görülen Yurt Atayün, “Ülkemizde kimlerin operasyon yaptığı görülüyor. Sistematik olarak psikolojik işkence yapıyorlar” dedi. Önceki gece saatlerinde 102’ye yükselen gözaltı sayısı dün 106’ya çıktı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

9 ZANLI FİRARDA

 Yetkililer, 9 zanlının ise firari olduğunu ve yakalanmaları için çalışma başlatıldığını bildirdi. Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli “Paralel Yapı” operasyonu kapsamında, kent merkezinde görevli polis memuru Mustafa B’yi de gözaltına alıp İstanbul’a gönderdi.

TEK DERTLERİ KUMANYAYMIŞ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan eski polis şefleri ve polis memurları, Emniyet Müdürlüğü’nün zemin katındaki nezarethanelerde tutulduğu öğrenildi. İstanbul Terörle Mücadele Şube’sinin eski müdürü Ömer Köse’nin verilen iftar kumanyasına tepki gösterdiği bildirildi. Tüm personele dağıtılan kumanyayı beğenmeyen Köse’nin yemek yemeyi reddettiği belirtildi.

MÜEBBETLİK CEZA

İstanbul 2. Sulh Ceza Hâkimi Hulusi Pur’un verdiği yakalama ve gözaltı kararında şüphelilere şok suçlamalar yöneltildiği ifade edildi.    115 emniyet görevlisi hakkında “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme”, “casusluk”, “usulsüz dinleme”, “resmi belgede sahtecilik”, “suç uydurma”, “özel hayatın gizliliğini ihlal”, “konut dokunulmazlığını ihlal”, “soruşturmanın gizliliğini ihlal” ve “delil üretmek” suçlamaları yöneltiliyor. Şüphelilere yöneltilen suçlamalara dair, Türk Ceza Kanunu’nun 312, 316, 327, 204, 157 ve 172. maddeleri sıralanıyor. Bu maddelerden 312. madde, hükümeti devirmeye teşebbüs suçlamasını düzenliyor ve ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası öngörüyor.

Paralel çeteden 242 kişilik gözaltı listesi

HABER MERKEZİ - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının “casusluk” ve “yasa dışı dinleme” soruşturmaları kapsamında haklarında yakalama ve gözaltı kararı çıkarttığı 105 emniyet görevlisi dün gözaltına alındı. Paralel yapı” iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada dün gözaltına alınan polislerin, “Tevhit Selam Kudüs Ordusu” ile ilgili soruşturma gerekçesiyle aralarında bazı üst düzey bürokratlar ve gazetecilerin de bulunduğu 242 kişiyle ilgili gözaltı listesi hazırladığı belirtildi. Gözaltı listesinde ismi bulunan Eski AK Parti Muş Milletvekili Seracettin Karayağız, kendisinin dinlenilmesinin çok hayret edilecek bir şey olduğunu söyleyerek, “Hiçbir suç unsuru bulamadığı halde de defalarca, aylarca, yıllarca dinlemişler suçluların cezasını bulmasını, adaletin tecelli etmesini bekliyorum” dedi.

İNANÇ: BUNUN HESABINI VERMEK ZORUNDASINIZ

Listede ismi bulunan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, 250 kişinin 4 yıl boyunca haksız bir şekilde dinlenip hayali bir örgüt oluşturulduğunu söyleyerek,“O zaman bunun hesabını vermek zorundasınız” derken,  Hilal TV Genel Müdürü Adnan İnanç da,“Devlet içerisindeki hukuk dışı yapılanmaların hukuk alanında kalarak tasfiyesini önemsiyor, Türkiye’nin aydınlık yarınlara yürüyüşünde yol kazalarına uğramamasını temenni ediyorum” dedi. Dinleme listesinde ismi bulunan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Ortada bir İsrail uzantısı olduğu belli. Fakat bu İsrail uzantısı son dönemlerde olmuş bir şey değil. Bunların bir kısmının İsrail’le ya da başka tipleriyle yıllar önceden irtibatlı olduğu, bize yapılan operasyonlarda ortada” derken, İlahiyatçı yazar Mustafa İslamoğlu ise, “Bu hakkın yarısının yerini bulması. Hakkın diğer yarısı da ancak örgütlü olarak, üstelik devlet imkanlarını kullanarak, suç işleme imtiyazı vehmederek, bu suçu işleyenlerin yakasına yapışıldığında yerini bulur” şeklinde konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23