• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Darbe komisyonunda darbeciler var

Yeniakit Publisher
2016-10-22 07:38:00 - 2016-10-22 01:30:59
Darbe komisyonunda darbeciler var

Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, “15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda Gezi’nin birinci darbe olduğunu ifade ettiğimize bile tahammül edemeyen darbeciler var. Adamlar darbe komisyonunda bile darbe yapıyorlar. Gezi, 31 Mart’ın tekrarı ve bir darbe girişimidir” dedi.

MEHMET ÖZMEN / ANKARAGazetemizin Ankara Temsilciliği’ni ziyaret eden Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’na ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. FETÖ 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda, “Birinci darbe Gezi olaylarıydı” dediği için “TR 705 CİA” kodlu CİA ajanı olan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun hakaretlerine uğrayan Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, “Davet edildiğim komisyonda, Gezi kalkışmasının birinci, 15 Temmuz’un ise ikinci darbe olduğunu söyledim. Bu sözümden CHP’li Sezgin Tanrıkulu rahatsız oldu. Ama onun rahatsız olması hakikati değiştirmez” dedi. 

DARBE KOMİSYONUNDA DARBE YAPIYORLAR

“Gezi kalkışması bir darbedir” dediği için komisyonda hakarete uğradığını belirten Prof. Akgündüz, “Darbeyi araştırma komisyonunda Gezi darbesini savunan adamlar bulunuyor. Bizim Gezi’nin birinci darbe olduğunu ifade ettiğimize bile tahammül edemediler. Adamlar darbe komisyonunda darbe yapıyorlar” diye konuştu. 

KOMİSYONDA BÜTÜN CEMAATLER HEDEF ALINIYOR

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’ndaki konuşmaların kayda alınarak yazılı olarak Türk tarihine geçmesi önemli bir netice olduğunu belirten Prof. Akgündüz, “İzlenimlerim sonrasında komisyondan çıkacak neticeden ümit ve korku arasında bir endişe taşıyorum. Komisyonda maalesef muhalefet partilerinin tutumları baskın vaziyette. Komisyonda, ısrarla FETÖ denilen mikrobun bütün dini cemaatlerde bulunduğunu ispatlama gayreti olduğunu müşahede ettim. FETÖ üzerinden bütün İslami cemaatlerin yıpratılmak istendiğini hem komisyonda hem de bazı kesimlerde görüyorum” değerlendirmesinde bulundu.     
ÖNE ÇIKAN VİDEO

FETÖ’YÜ ANLAMAK İÇİN NUR HAREKETİ’Nİ BİLMEK ŞART

Akgündüz, FETÖ’yü anlamak için ilk önce Risale-i Nur Hareketi’nin tarihçesini bilmenin şart olduğunu belirterek, “Çünkü Fetullah Gülen denilen hain, Risale-i Nur’u kullanarak bugünlere geldi. Risale-i Nur’u anlamadan, Risale-i Nur Hareketi’ni bilmeden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’yü tam manasıyla anlamak mümkün değildir. Bu bakımdan komisyonun bence Hüsnü Bayramoğlu ve Avukat Gültekin Sarıgül’ü de dinlemelidir” şeklinde konuştu.   

GEZİ KALKIŞMASI, 31 MART’IN TEKRARIDIR

“Gezi sizce nedir?” sorusuna Akgündüz, “Gezi kalkışması, 31 Mart’ın tekrarıdır. Gezi’nin amacı Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ı bertaraf edip aynen Mısır’daki gibi Türkiye’yi yeni Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile tanıştırma olayıdır.  Evet, Gezi kalkışması birinci darbe, 15 Temmuz ise ikinci darbe girişimidir. Gezi kalkışmasıyla, Türkiye’ye Mısır gibi yapılmak istendi” şeklinde cevap verdi. 

AYLAR ÖNCESİNDEN GEZİ’DEN HABERİ VARMIŞ

Akit’e ilk defa Gezi’ye dair bir konuyu açıklamak istediğini belirten Akgündüz, “Gezi ayaklanması başlamadan önce yani 4 Nisan’da Gaziantep’te yaşayan bir iş adamı bana aynen, ‘90 yaşındaki CHP’li bir iş adamına yaptığım iş karşılığı olan çek vermeye gitmiştim. Çeki verdiğim 90 yaşındaki CHP’li iş adamı bana, ‘Oğlum, Türkiye’de yeni yatırımın var mı?’ diye sordu. Bende 90 yaşındaki CHP’li iş adamına ‘evet yeni yatırımlarım var’ dedim. 90 yaşındaki CHP’li iş adamı, ‘Oğlum, 1 Haziran’dan sonra Türkiye’de sokak savaşları başlayacak ve bu nedenle sakın yatırım yapma’ dediğini aktardı. CHP’li 90 yaşındaki iş adamının Haziran’da başlayacak olan Gezi kalkışmasından bakın nasıl haberi varmış” dedi. 

SOL ÖRGÜTLERİN  CİNAYETLERİNİ  BİLMİYOR MU?

Eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar’ın 15 Temmuz (FETÖ/ PDY) Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’ndaki “Sol örgütler zararsız” sözünü sert bir dille eleştiren Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, “Ağar’ın komisyondaki konuşmaları beni şok etmiştir. Neymiş? Sol örgütler kan akıtmamışlar. Yahu, Taksim olaylarını hiç hatırlamıyor mu? DHKP-C’nin cinayetlerini hiç görmemiş mi, hiç okumamış mı? PKK’nın da sol ve dinsiz bir örgüt olduğunu Mehmet Ağar bilmiyor mu? Bu adam nasıl emniyet müdürü olmuş?” diye sordu. 

ROTTERDAM ÜNİVERSİTESİ  KESİNLİKLE KAPATILMADI

Rektörü olduğu Rotterdam Üniversitesi’ne yönelik saldırıları da değerlendiren Prof. Akgündüz, “Türkiye’deki bazı marjinal siyasiler çıkmışlar bir yerlerde ‘Rotterdam Üniversitesi kapatıldı’ iddiasında bulunuyorlar. Rotterdam Üniversitesi faaliyetlerini sürdürmekte olup kesinlikle kapanmamıştır. Hollanda’da tıpkı Türkiye’deki bazı marjinal siyasiler gibi bir kısım siyasetçiler üniversitemizi kapatmak için özel bir kanun çıkartmak istiyorlar fakat bunda başarılı olamayacakları kesindir. Biz hukuktan yanayız ve kesinlikle yasalar çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23