• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dağda ovada terörist teyakkuzu

Yeniakit Publisher
2016-06-01 07:34:00 -
Dağda ovada terörist teyakkuzu

Kırsalda ve şehirlerde düzenlenen operasyonlarla ağır darbe alan PKK, 10 kişilik gruplarla yeni saldırı taktiklerine başladı. Karakollara havan ve roketatarla saldıran örgüte karşı Genelkurmay kapsamlı önlemler aldı. Geçiş noktalarına çok sayıda asker sevk edildi.

Güneydoğu'da şehirlerde hezimete uğrayan PKK terör örgütü, “bittim” görüntüsü vermemek için kırsalda en fazla 10 kişilik gruplarla uzaktan havan ve roketatarlı saldırılara başvurmaya başladı. TSK, bölgede gerekli önlemi aldı. Güneydoğu kırsalı, insanlı ve insansız hava araçlarıyla anlık olarak izleniyor. Görülen gruplar anında vuruluyor. Kritik geçiş yollarına birlikler konuşlandırıldı. Üs bölgeleri yaz boyu takviye birliklerle güçlendirilecek. Bölgedeki komanda birlik sayıları arttırıldı. Yeni kurulacak kalekollarla şehirler terörist girişlerine kapatılacak.

KOMANDOLAR SEVK EDİLDİ

Operasyonların tamamlandığı bölgelerden çekilen komando birlikleri, üs bölgelerindeki birliklere takviye güç olarak kırsalda görevlendirilmeye başlandı. Kırsalda operasyonlar, alınan terörist görüntüleri üzerine düzenlenen hava operasyonları ve nokta operasyonlar olarak devam ediyor. Son olarak dün düzenlenen hava operasyonunda Hakkari ili Şemdinli ilçesi kırsalında tespit edilen bölücü terör örgütüne ait silah mevziileri ve barınaklar savaş uçaklarıyla tam isabet vuruldu. Kırsaldaki takviyelerin 1 ila 1.5 yıl süreli olarak planlandığı, ancak ilçelerde ve yerleşim yolları üzerinde kurulacak kalekolların kalıcı olacağı kaydedildi.

4 İL 5 BÖLGEDE KISKAÇ

Devletin zirvesinde yapılan planlamalara göre, terör eylemlerinin minimum düzeye indirgenmesi için düşünülen önlemler 4 il ve 5 bölge ağırlıklı olarak öne çıkıyor. Terör tehdidinin en yoğun olduğu yer Hakkari'nin İran sınırı ile Çukurca arasında kalan bölge. Bu bölge hem Irak'tan sızmalar hem de yapılan saldırılarda öne çıkıyor. Bu bölgeden sızan PKK militanlarının en kuzeyde Tendürek Dağı'na kadar giderek üslendiği ve Van kuzeyi ile Ağrı bölgesinde eylem yaptığı biliniyor. Planlama yapılan yapılan bölgelerden bir diğeri Şırnak'ın Uludere, Silopi ve Cizre bölgesi. Bölgede özellikle Hezil Çayı, Uludere'nin sınır bölgeleri örgütün en önemli ikinci sızma güzergahı ve eylem bölgesi olarak biliniyor. Cudi, Gabar, Namaz dağları, Bestler Dereler Vadisi Türkiye'nin terörle mücadele tarihi açısından önemli bölgeler olarak anılıyor. Güvenlik kaynaklarının önem atfettiği diğer iller ise Hakkari ve Şırnak'ın kuzeylerindeki Van ve Siirt.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23