• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

DAEŞ, Kerkük'e saldırdı

Yeniakit Publisher
2016-10-24 22:31:00 -
DAEŞ, Kerkük'e saldırdı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı, Kerkük kentine saldırı düzenleyen terör örgütü DAEŞ militanı ve bunlara destek veren toplam 5 kişinin yakalandığını, bir teröristin ise öldürüldüğünü bildirdi.

Güvenlik Ajansından yapılan yazılı açıklamada, "Kerkük'e sızıp 48 saat boyunca farklı saldırılar düzenleyen militanların yakalanması operasyonu çerçevesinde, anti terör timleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu, kent merkezinde 5 terörist yakalandı." ifadeleri kullanıldı.

Kerkük'e saldırı planını hazırlayan bir militanın ise saklandığı yere düzenlenen operasyonda öldürüldüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kod adı Ebu Kadım olarak tanınan Selam Muhammed Selim el-Beyati, daha önce Kerkük'te ikamet ettiğinden dolayı, kent merkezine sızan militanlara yol gösterdiği, planın askeri sorumlusu olduğu ortaya çıktı. Operasyon sırasında valilik binasının ele geçirilip, oranın kontrol edilmesinin kendisine verildiği tespit edildi. Söz konusu militan, saklandığı Gase bostanlık alanında tespit edildikten sonra yapılan operasyonda öldürüldü."

Güvenlik Ajansının dünkü açıklamasında ise 8 militanın yakalandığı belirtilmişti.

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, dün yaptığı açıklamada, "Kerkük'ü iki gün boyunca terör sahasına çeviren militan sayısı 100. Bunların en az 70'i öldürüldü ve intihar eylemcisi olan bir kısmı da üzerindeki bomba düzeneklerini patlatarak öldüler." bilgisini aktarmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Terör örgütü DAEŞ militanları, cuma günü Dakuk ve Beşir kasabaları arasındaki boşluktan sızarak kent merkezine saldırmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23