• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

DAEŞ, İngiliz ve İtalyan askerlerini pusuya düşürdüğü iddia edildi

Yeniakit Publisher
2016-05-01 17:32:00 -
DAEŞ, İngiliz ve İtalyan askerlerini pusuya düşürdüğü iddia edildi

İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen DEBKAfile sitesi, DAEŞ'in Libya'da ilk kez İtalyan ve İngiliz özel kuvvetlerini pusuya düşürdüğünü iddia ederek, askerlerin esir alındığını duyurdu.

İstihbarat kaynaklarına dayandırılan habere göre olay 27 Nisan çarşamba günü meydana geldi. İtalyan ve İngiliz özel kuvvetleri, Libya askerleri ile birlikte Misrata kentinden DAEŞ’in ‘kalesi’ Sirte’ye doğru yola çıktı.

Ancak konvoy, yolda DAEŞ militanlarınca pusuya düşürüldü. Militanların konvoyun yanına çekip patlayıcı yüklü araçları patlattığı iddia edildi.

Haberde, patlamanın ardından olay yerine gelen ilave DAEŞ militanları ile çıkan çatışmanın da ancak İtalyan ve Fransız savaş uçakları ile saldırı helikopterlerinin desteğiyle geri püskürtülebildiği belirtildi.

‘BATI GÜÇLERİ DAEŞ TARAFINDAN ESİR ALINDI’

DEBKAfile haberinde şu ifadeler yer aldı: ‘Çatışmalarda ölen ve yaralanan İtalyan askerleri oldu ancak İngiliz askerlerinin ölüp ya da yaralandığına dair bir bilgi yok. Batı güçlerinin DAEŞ tarafından esir alındığına dair bazı haberler var ancak henüz bu askerlerin kimliği tespit edilemedi.’
ÖNE ÇIKAN VİDEO

‘MEDYAYA KARARTMA UYGULANDI’

DEBKAfile ayrıca Batı tarafından olayın üstünün örtülmeye çalışıldığını da iddia etti: ‘Libya’nın işgali planlamakla sorumlu İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya ve Fransa’dan subayların yanı sıra İtalya ve İngiltere Savunma Bakanlıkları’nın da yer aldığı ortak komutanlık, çatışmaya dair medyaya karartma uyguladı.’

Kaynak: 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23