• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurun Çankaya adayı belli

Yeniakit Publisher
2014-04-19 13:00:00 - 2014-04-19 18:49:40
Cumhurun Çankaya adayı belli

Seçime dört aydan kısa süre kaldı. Cumhuriyet tarihimizde ilk defa Cumhurbaşkanı halk tarafından doğrudan seçilecek. Cumhurun özgür iradesinin tecellisi olarak, demokrasinin çıtasını yükseltecek bir süreç olacaktır.

Ülkenin kaderi ile mevcut siyasilerin kaderinin kucaklaştığı kritik aşamalara yaklaşıyoruz. 

Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken demokrasi dışı hareketlerden medet uman çevrelere “hiç kimse kendisini millet iradesinin üzerinde göremez” fikrini aşılamak adına gayret sarf ediliyor. Seçim sürecini “kriz”e endeksleyen bakış açısı, toplumda çatışma ve gerginliğin tırmanmasından medet umuyor. 

Türkiye’yi yakın gelecekte kim yönetecek? Yeni dönemi, yeni Türkiye’yi, Türkiye’nin 10 yıllık hedeflerini kim planlayacak? Çözüm Süreci’nin, paralel yapıyla mücadelenin ve demokratikleşme hamlesinin arkasında cesaret ve kararlılıkla duracak siyasi fotoğrafta kimi göreceğiz?

Doğrudan halkın seçeceği Cumhurbaşkanı adaylarının kim olacağından ziyade AK Parti’nin adayının kim olacağı merak konusu.

Muhalefet partileri müstakil adaylarını çıkarabilecek bir istidat gösteremiyorlar. AK Parti Cumhurbaşkanı adaylarını istişarelerde tartışırken, muhalefetin hâlâ aday adı yerine adayın vasıfları üzerine tartışmayı tercih etmesi manidar değil mi?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kifayetsiz muhteris muhalefet çaresizlik girdabında çırpınırken kara kara düşünüyor. 

Halkın âdetine, örfüne, inancına, yabancı her türlü icraatlarına Atatürk maskesi takarak onu bir silah olarak kullanıp, her türlü kirli tezgâhları kuran CHP hâlâ hayalî bir ittifak arayışında. Kemalizmi referans almayan hiçbir düşünceyi meşru kabul etmeyen ve toplumun manevi dinamikleri ile bir türlü barışık olamayan bu çarpık zihniyet Cumhurbaşkanı adayı çıkaramaz durumda.

Laik rejim piramidine her defasında Kemalist paraşütlerle inen ve gördükleri yüzde yirmilik kabul yerine yüzde seksenlik ses çıkaran ve milleti tahkir ve tezyif ederek oligarşik düzenin devamını sağlamaya çalışan CHP’nin son çırpınışlarıdır bu kuru gürültü.

MHP ise, Erdoğan’ın adaylığına karşı çıkmaktan başka bir düşünceyi dillendiremiyor.

Asırlık sorunlardan, bitmeyen kavgalardan, nihayetsiz yakınmalardan, kangren olmuş yaralardan kurtulmak yerine karşı tarafa nizam vermeye çalışan Bahçeli’nin konumu “paralel kardeşi” Kılıçdaroğlu’yla aynı.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23