• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanlığı'ndan Merkez Bankası açıklaması: Aksiyon alabilir

Yeniakit Publisher
2017-11-24 14:58:00 -
Cumhurbaşkanlığı'ndan Merkez Bankası açıklaması: Aksiyon alabilir

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Doç. Dr. Hatice Karahan, 'Merkez'in gelişmelere bağlı olarak aksiyon alabileceğini düşünüyorum' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Doç. Dr. Hatice Karahan, "Zarrab davasından çıkacak haberler önemli olacak. Merkez Bankası'nın da Zarrab davasını takip edeceği kanaatindeyim" dedi.

Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programına konuk olan Karahan, ABD'yi dolandırma ve İran'a karşı yaptırımları delme gibi suçlamalarla hakkında 75 yıla kadar hapis cezası istenen ve ABD'de tutuklu yargılanan İran asıllı Türkiye vatandaşı Rıza Sarraf hakkındaki dava sürecini ve ABD ile ilişkileri değerlendirdi.

Karahan, ABD'deki gelişmeler ve jeopolitik gelişmelerin ciddi dalgalanmaya neden olduğunu ve belirsizliklerin arttığını söyledi.

MERKEZ BANKASI SARRAF'I TAKİP EDECEK

Sarraf davası ve ABD ile ilişkilerin belirsizliklerde önemli bir rol oynadığını ve bu davadan çıkacak haberlerin önemli olduğunu vurgulayan Karahan şu ifadeleri kullandı: "Merkez, resmi daha iyi görmek için bekliyor olabilir. Merkez Bankası'na müdahaleye kesinlikle şahit olmadım. Zarrab davasından çıkacak haberler önemli olacak. Merkez'in de Zarrab davasını takip edeceği kanaatindeyim. Bu özünde hukuki bir süreç olsa hiçbir cezanın gelmemesi gerektiğini biliyoruz çünkü Halkbank usulsüzlüğe gitmedi ve uluslararası standartlar çerçevesinde işlem yaptı. İzleyip göreceğiz ama davanın siyasi olarak yorumlanması da negatif etki yaratıyor."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

‘MERKEZ GELİŞMELERİ İZLEYİP AKSİYON ALABİLİR'

Merkez Bankası'nın bağımsızlığıyla ilgili söylemlerin hırpalayıcı etkisi olduğunu da belirten Karahan "Merkez'in bağımsız olduğunu ve gerekli gördüğünde sıkılaşma yapması gerektiğini düşünüyorum. Merkez'in gelişmelere bağlı olarak dikkatle gözlemleyeceğini ve buna göre aksiyon alabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı, gelişmeleri dikkatle izlemek ve çok geç kalmadan gerekiyorsa para politikasında adım atılmasının önemli olduğunu söyledi.

‘BATI'DAN KOPMAK GİBİ BİR İHTİMAL YOK'

ABD ile ilişkileri de değerlendiren Karahan, Türkiye tarafının yapıcı olduğunu ve iletişimin devam etmesinin önemli olacağını söylerken, Batı'dan kopmak gibi bir ihtimal olmadığını ve Almanya tarafında bir yumuşama olacağına inandığını da söyledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23