• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanının en yakınına kadar sızmışlar

Yeniakit Publisher
2017-04-28 15:01:00 - 2017-04-27 23:51:44
Cumhurbaşkanının en yakınına kadar sızmışlar

FETÖ ile irtibatı olduğu gerekçesiyle 9 bin 103 emniyet mensubunun açığa alındığı Kanun Hükmünde Kararname (KHK), örgütün onca operasyona ve temizlik çalışmasına rağmen halen Cumhurbaşkanlığına sızabildiğini ortaya koydu.

HABER MERKEZİKanun Hükmünde Kararnameyle (KHK), önceki gün açığa alınan FETÖ bağlantılı 9 bin 103 emniyet mensubu arasında çok stratejik noktada bulunan isimlerinde bulunduğu belirtildi. 

Açığa alınanlar arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin güvenliğini sağlayan Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı’nda görevli 19 polisin olduğu belirlendi. Özel Güvenlik Daire Başkanlığı İstanbul Grubunda başmüfettiş olan 1’inci Sınıf Emniyet Müdürü Celal Yılmaz’ın da açığa alınanlar arasında olduğu öğrenildi. Yılmaz, 2015 yılında trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu’nu vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanmış ve 8 gün sonra skandal bir şekilde serbest bırakılmıştı. 

CUMHURBAŞKANININ EN YAKININDAKİ 19 POLİS

Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle yurt genelinde 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubu görevinden uzaklaştırıldı. Açığa alınan polisler arasında Cumhurbaşkanı ve aile fertlerinin güvenliğinden sorumlu Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan birçok ismin olması, FETÖ’nün hayati noktalara sızdığını ortaya koyuyor. Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nda 2’si emniyet müdürü 9 rütbeli personel FETÖ bağlantısı nedeniyle açığa alındı. Rütbeliler dışında 10 polis memurunun da açığa alınması ile Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nda açığa alınan polis sayısı 19 oldu. Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’ndan açığa alınan emniyet mensupları şunlar: İbrahim Kaya (3. Sınıf Emniyet Müdürü), Mehmet Çiftçi (4. Sınıf Emniyet Müdürü), Burak Kayar (Emniyet amiri), Mehmet Bacaksız (Komiser), Halil İbrahim Çubuk (Komiser yardımcısı), Ali Eyüp (Komiser yardımcısı), Ergün Bozok (Komiser yardımcısı), İbrahim Ceylan (Komiser yardımcısı), Kenan Koç (Komiser yardımcısı), Tunahan Soylu ( Polis memuru), Didem Ceylan (Polis memuru), Hakan Sarıkaya (Polis memuru), Fatih Özkaya (Polis memuru), Sinan Şahbudak (Polis memuru), Sinan Çezik (Polis memuru), Emrah Apaydın (Polis memuru), Şahin Ağkoç (Polis memuru), Ali Çiğdemtepe (Polis memuru), Orhan Çetinkaya (Polis memuru)

TARTIŞMALI BİR ŞEKİLDE TAHLİYE EDİLMİŞTİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Açığa alınanlar arasında 2015 yılında trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsünü vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan ve sonrasında skandal bir şekilde tahliye edilen 1’inci Sınıf Emniyet Müdürü Celal Yılmaz’ın da olduğu ortaya çıktı. Özel Güvenlik Daire Başkanlığı İstanbul Grubunda başmüfettiş olan Celal Yılmaz, 17 Ağustos 2015’te Küçükçekmece’de trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu’nu vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanmış ve 8 gün sonra serbest bırakılmıştı. “Haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Yılmaz, aynı yıl 19 Kasım’daki duruşmada yeniden tutuklanmıştı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 2016 yılının şubat ayındaki son duruşmada, “meşru müdafaa sınırları ve mazur görülebilecek heyecan, korku ve telaş” nedeniyle sanık hakkında ceza verilmesine yer olmadığına hükmederek Yılmaz’ı tahliye etmişti.

O HAKİMİN KARDEŞİ BYLOCK'ÇU ÇIKTI

HARUN SEKMEN/ İSTANBULByLock’u tek başına yeterli delil saymayan hakimin kardeşi de ByLock’tan tutuklu çıktı. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi Başkanı Şenol Demir, ByLock’un tek başına delil olarak sayılmayacağını belirterek, Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin  FETÖ’cü Hacer Aydın hakkında verdiği 6 yıl 3 aylık mahkumiyet kararını bozmasının ardından şok bir gerçek ortaya çıktı. Mahkeme başkanı Şenol Demir’in kardeşi  Gürol Demir’in ByLock’tan tutuklu olduğu bildirildi. FETÖ davalarında suiistimallerin önüne geçmek için üst kurulun gerekliliğini vurgulayan hukukçular, ortak bir havuzda toplanan bilgilerin söz konusu makamca değerlendirilip karara bağlanması gerektiğini kaydettiler. 

O HAKİMİN KARDEŞİ BYLOCK’CU ÇIKTI

FETÖ’cülerin tespiti için ana kaynaklardan biri olan ByLock’u sulandırma çabaları bütün hızıyla devam ederken, şok bilgilerde ardı ardına geliyor. ByLock kullandığı gerekçesiyle Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Hacer Aydın’ın, mahkumiyet kararını ByLock’un tek başına delil olarak sayılmayacağı iddiasıyla bozan, Antalya Bölge Adliye 2. Ceza Dairesi Başkanı Şenol Demir’in kardeşinin de ByLock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle tutuklanması, skandal kararın altında yatan esas nedeni de gözler önüne serdi. Demir’in kardeşi, Gürol Demir’in Antalya’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir eğitim kurumunda öğretmen olarak görev yaparken, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ByLock kullanıcısı olduğu için tutuklandığı ve halen cezaevinde olduğu belirlendi.

İKİ FARKLI MAHKEME İKİ FARKLI YORUM

Antalya Bölge Adliye 2. Ceza Dairesi, ByLock’un tek başına delil olamayacağı gibi skandal bir karar verirken, İzmir Bölge Adliye 2. Ceza Dairesi ise tam tersi bir yönde karar vermesi dikkat çekti. İzmir Adliyesi’nde zabıt katibi olarak görev yapan İbrahim Kaynak, ByLock kullandığı gerekçesiyle  6 yıl 6 ay hapis cezasına çaptırıldı. İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği karar, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi Başkanlığı’na gönderildi. Kararı inceleyen 2. Ceza Dairesi Başkanlığı, yerel mahkemece verilen kararın herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı delillerde ve işlemlerde eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu, eylemlerin doğru olarak nitelendirildiğinin anlaşıldığı gerekçesiyle kararı onadı.

 

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23