• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı’na hakaret kitap yazdırdı

Yeniakit Publisher
2016-05-02 15:27:00 -
Cumhurbaşkanı’na hakaret kitap yazdırdı

Başını CHP’nin çektiği bir kısım seviyesiz muhaliflerin başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devleti temsil eden isim ve sembollere karşı tutunduğu hakaretamiz tutum, Adalet Bakanlığı yetkilisine kitap yazdırdı.

MÜCAHİT GÜNDOĞDU / ANKARABaşını CHP’nin çektiği bir kısım seviyesiz muhaliflerin başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devleti temsil eden isim ve sembollere karşı tutunduğu hakaretamiz tutum, Adalet Bakanlığı yetkilisine kitap yazdırdı. Doç. Dr. Selami Turabi, Cumhurbaşkanı’na hakaretin sadece Türkiye’de değil, Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede suç olarak kabul edildiğini belirtti. 

“DEVLETİ TEMSİL EDİYOR”

Doç. Dr , Cumhurbaşkanı’na hakaretin TCK’nın 299. maddesinde suç olarak düzenlendiğini hatırlatarak “Cumhurbaşkanı Anayasanın 104. maddesine göre devletin başı olup Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk milletinin birliğini temsil eder. Bu madde doğrultusunda Cumhurbaşkanı’na yöneltilen hakaretlerin devletin en yüksek temsil makamına yöneltildiği kabul edilmektedir. Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunda, korunan değer Cumhurbaşkanlığı’nın fonksiyonları olmayıp Cumhurbaşkanı’nın şeref varlığıdır” ifadelerini kullandı.

AVRUPA’DA HAPİS CEZASI VAR

Turabi, Cumhurbaşkanı’na hakaretin Avrupa’da suç olduğunu hatırlatarak “Cumhurbaşkanı’na ya da krala hakaret Avrupa ülkelerinde de ayrı bir suç olarak düzenlenmiştir. Bu ülkelerden bazıları Almanya, Danimarka, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya Litvanya, Malta, Polonya, Portekiz, Slovenya ve Yunanistan’dır. Belirtilen ülkelerin çoğunda bu suçun yaptırımı olarak hapis cezası öngörülmüştür. Bazı ülkelerde ise seçimlik ceza olarak para cezası düzenlemede bulunmaktadır” şeklinde yazdı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Doç. Turabi kitabında “Cumhurbaşkanı devletin en üst temsil makamı olması sebebiyle Cumhurbaşkanı’nın kendisinde bütünleşen değerler çokluğu var kabul edilmektedir. Bu nedenle Türk ceza Kanunu’nun 299. Maddesinde ve Avrupa ülkelerinin de kendi ceza kanunlarında özel olarak düzenlenme ihtiyacı duyulmuştur” bilgisine yer verdi.


Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23