• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı sert konuştu! ‘Terör örgütünün propagandasını yapan…’

Yeniakit Publisher
2017-05-20 15:19:00 - 2017-05-20 15:28:13
Cumhurbaşkanı sert konuştu! ‘Terör örgütünün propagandasını yapan…’

İbn Haldun Üniversite'sinin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hiçbir medeni devlet terör şebekelerinin üniversite yuvalanmasına izin vermez. Onlara oldu mu hak, Türkiye'de yargı böyle bir şey yaptığı zaman haksızlık. Terör örgütüne methiyeler düzmenin fikir hürriyetiyle alakası yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İbn Haldun Üniversitesi'nin resmi açılış töreninde konuştu. Üniversite eğitiminde uzun yıllar boyunca öğrencilerin kendi köklerinden uzak tutulduğunu belirten Cumhurbaşkanı, bu durumun kültürel bir intihar olduğunu söyledi. Teröre karşı mücadele ettiklerini ifade eden Erdoğan, mücedelelerinin farklı düşüncelerle olmadığıuna değindi. Cumhurbaşkanı, "Terör örgütlerine methiyeler düzmenin fikir hürriyeti ile ilgisi yoktur" şeklinde konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bugün son derece anlamlı iki açılışı gerçekleştirmek üzre bir aradayız. İlk olarak 2015 yılında kurulan İbn Haldun üniversitemizin resmi açılışını yapıyoruz. Bir taraftan köklerimizle irtibatlarını sağlam tutacak öğrencilerimiz aynı zamanda güncel gelişmeleri de yakından takip edebilecektir.

Üniversitemizin öğrenci kontenjanının önemli bir kısmının uluslararası öğrencilere tahsis edilmesi takdire şayandır ve bir ilktir. Bizler gerekli desteği vermeye sizlerin önünü açmaya devam edeceğiz.

Kıymetli dostlarım bir diğer önemli açılış ise 4. Uluslararası İbn Haldun Sempozyumu'dur. Sadece Batı'da değil ülkemizde de İbn Haldun'un sosyal bilimlere katkısı gölgelenmiştir. İbn Haldun izi kazınmak istenen bir medeniyetin devasa birikimidir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

BAZI ÜNİVERSİTELERDE KİTAP KATLİAMI YAŞANMIŞTIR

Nasıl kökleriyle bağı kopan bir çınar kurursa medeniyet birikimiyle irtibatı kopan bir ülke de kuraklığa mahkumdur. Toplumumuzun can damarını kesmeye çalışan bu yaklaşımı Ahmet Hamdi kültürel bir inkar olarak tanımlıyor. Ben daha da ileri gidip buna kültürel intihar diyorum. Kolaycı ve kopyacı sadece tüketmeye ayarlı bu zihin dünyası sebebiyle özgün yerli ve çığır açıcı eserler ortaya konamamıştır. Üniversitelerimiz uzun yıllar kraldan çok kralcı, batıdan çok batıcı öğretim görevlilerinin vesayeti altında kalmıştır. Üniversite hocalarımızın temel meşgalelerinin öğrencilerinin fikri gelişimi değil saçı sakalı ve kıyafeti olduğu günleri dün gibi hatırlıyoruz. Bazı üniversitelerde kitap katliamı yaşanmıştır. Türkiye işte bu günlerden geçerek günümüze ulaşmıştır.

ONLARA BÖYLE ŞEYLER OLDU MU HAK BİZDE OLDU MU HAKSIZLIK

Türkiye'nin son 14 yılı bu çevrelerle mücadeleyle geçti. İnsanımızı aşağılayan millet düşmanlarının devrine son verdik. Artık kılık kıyafeti nedeniyle kapıdan içeri alınmayan gözü yaşlı öğrenciler bulunmuyor. Üniversite hocalarımız inançlarıyla kariyerleri arasında bir tercihe zorlanmıyor. Kendi ideolojileri dışındakilere hayat hakkı tanımayanlar bugün düşünce özgürlüğü üzerinden bizi hedef alıyorlar. Biz sizi biliyoruz, sizler bu ülkede kendi düşünce dünyanızın ilim adamlarına bile üniversitelerde imkan tanımadınız. Kimse kimseyi kandırmasın. Sicili hak ve hürriyet katliamlarıyla dolu olanların bize ders vermeye kalkması komik kaçıyor kaçıyor. Devletin kendi kitaplarında olan bir şiiri okudum diye içeri attığını bir cumhurbaşkanı var bu ülkede. Biz sizi iyi tanırız. Bizim mücadelemiz farklı düşüncelerle değil. Bizim mücadelemiz terörle. Silah molotof ve şiddet asla hak aramanın aracı olamaz. Daha yeni Fransa'da cumhurbaşkanı kendi aleyhine yayın yaptı diye gazeteciyi içeri aldılar. Onlara böyle şeyler oldu mu hak bizde oldu mu haksızlık. Terör örgütlerine methiyeler düzmenin fikir hürriyeti ile ilgisi yoktur.

Geleceğin Türkiye'sini özgüveni yüksek potensiyelinin farkında bir gençlikle inşa edebiliriz. Peygamber Efendimiz, "İlim öğrenmek her Müslüman'a farzdır" diye buyuruyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23