• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuğu 81 modern çalıkuşu

Yeniakit Publisher
2017-11-22 09:05:00 -
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuğu 81 modern çalıkuşu

Külliye'de verilecek 24 Kasım Öğretmenler Günü resepsiyonuna, şehit öğretmenlerin yakınları ve Türkiye'nin dört bir yanından örnek öğretmenler davetli.

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın organizasyonuyla 81 ilden 81 örnek öğretmenin de aralarında bulunduğu 800 öğretmen, Külliye'de ağırlanacak. Bu isimler arasında, müzik aşkını öğrencilerine aşılayan ve dünyada ilk ahşap müzik atölyesini kuran Nuri öğretmen, geliştirdiği 'MATMATİK' isimli oyunla öğrencilere matematiği sevdiren Müfit öğretmen gibi isimler yer alacak. İşte o modern çalıkuşlarından bazılarının hikâyeleri:

 HASTA ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ: Gaziantep Şahinbey Şenel Sabri Turan İlkokulu öğretmeni Nesibe Gerek, hastanede kanser tedavisi gören tüm öğrencileriyle tek tek ilgileniyor. Doğum günü ve bayram organizasyonları ile onları yalnız bırakmayan Nesibe öğretmen, maddi durumu kötü ailelere de kermesler düzenleyerek destek oluyor. Öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçları için sosyal sorumluluk projeleri düzenleyen, hastaneye gelip gitmek durumunda kalan ancak maddi imkânı olmayan ailelerin derdine 'ulaşım kart' projesi ile çare bulan Nesibe öğretmen, çocuklar için 'gıda desteği' projesi de başlattı.

 'STEM'İ TANITTI: Adana Seyhan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kimya öğretmeni Sezen Yalaki Kütük, "Kendi İndikatörümüzü Yapalım" deneyi ile katıldıkları çalışma ile "Kimya Dalında Başarı Ödülü" kazandı. Okulunun Avrupa Birliği K2 Stratejik Ortaklık projesi olan "PRINT STEM"de danışman olan 2 öğretmen; Erasmus+K1 öğretmen hareketliliği projesi "DESIGN STEM"de de katılımcı eğitimci olarak yer aldı.

HİKÂYELERİ KİTAP YAPTI: Edebiyat öğretmeni olan Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, binlerce meslektaşının atama, tayin, yer değişikliği işlemlerini yaparken dertlerine de kulak verdi. Aydoğdu, "İnsanın Halleri" isimli kitabında, eğitimden yolu geçenlerin hikayelerini topladı.

 MÜSTEŞAR TÜRKİYE'YE DUYURDU: Siyaset Bilimi hocası olan Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin, mesleğinde örnek olan, okulunu güzelleştiren, öğrencilerine ışık olan öğretmenlerin öykülerini her gün sosyal medya hesaplarından Türkiye'ye duyurdu.

 MATEMATİĞİ OYUNLA SEVDİRDİ: Antalya Kemer Hacı Mehmet Saygın Ortaokulu matematik öğretmeni Müfit Hızarcı, öğrencilerine hem matematiği sevdirdi hem de vatan sevgisini öğretti. MATMATİK isimli bir oyun yazılımı yaparak matematiği sevdiren Müfit öğretmen, yardımlaşma, işbirliği, vatanseverlik konularının işlendiği kısa film projesiyle de gönülleri fethetti.

 MARDİN İLE İSTANBUL BAĞI KURDU: Kimya öğretmeni Mehmet Uysal, 2002'de Mardin Mazıdağ'ına atandı. Yetişkinler için okuma yazma kursu düzenledi. Mazıdağ'ında ilk kez izcilik faaliyetlerini gerçekleştirdi. Temmuz 2008'de Midyat'ın köylerindeki izcileri Milli Eğitim Bakanlığı'nın Mersin'deki kampına götürdü. İlk kez denizle tanışan 11 izciden 8 tanesi yüzme öğrenerek geri döndü. 2009'da da izcilerini İstanbul'a getirdi.

HAYATIN RİTMİNİ YAKALADI: Balıkesir Kepsut 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu müzik öğretmeni Nuri Dağdelen, hayatını adadığı müzik ile çok sevdiği öğrencilerini buluşturdu. "Hayatın Ritmini Yakala" isimli proje ile "Dünyada İlk ve Tek olan Ahşap Müzik Atölyesi"ni ve içindeki 43 farklı türde 317 enstrümanı okuluna kazandırdı. 30 öğrencisi güzel sanatlar lisesini, 3 öğrencisi ise müzik öğretmenliğini derecelerle kazandı.

 EDEBİYATI SEVDİRDİ: Sivas Kılıçarslan İlkokulu öğretmeni Hakan Erarslan, öğrencilere edebiyatı sevdirdi. Öğrenci ve velileriyle birlikte 'Hayatı birlikte okuyoruz' projesi ulusal ödüller aldı. Öğrencilerinin kompozisyon, hikâye ve şiir çalışmalarını 'Küçük kalemler' projesiyle kitaplaştırdı.

EĞİTİM ŞEHİTLERİ DE UNUTULMADI

Külliye'deki resepsiyonda şehitler ve yakınlarıyla gaziler de unutulmadı. Davetliler arasında, Batman'da geçen haziran ayında PKK'lılar tarafından 22 yaşındayken öldürülen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, Şanlıurfa'dan memleketi Gümüşhane'ye dönerken Tunceli- Pülümür karayolunda yol kesen teröristlerce katledilen Necmettin Yılmaz da bulunuyor. Şehit edilen Derik kaymakamı Fatih Safitürk'ün öğretmen eşi Ayşegül Safitürk de Külliye'nin konukları arasında yer alıyor.

EŞİ ŞEHİT KENDİSİ DE GAZİ OLDU

Balıkesir Bandırma'da görsel sanatlar öğretmeni olan 41 yaşındaki Hacer Konuş aynı zamanda 15 Temmuz gazisi. Eşi de darbeciler tarafından öldürülmüş. Hacer Konuş tedavisinin ardından çok sevdiği mesleğine ve öğrencilerine yeniden kavuştu.
(Sabah)
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23