• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fetih mesajı

Yeniakit Publisher
2015-05-29 11:45:00 - 2015-05-29 11:57:51
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fetih mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul’un Fethi'ne yönelik bir mesaj yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’un fethi, sadece fetih sürecindeki askeri başarılarla değil, Fatih Sultan Mehmet’in hoşgörü ve adalete dayanan yönetim anlayışıyla da tarihe geçmiştir” dedi.

"HOŞGÖRÜ, KARDEŞLİK VE ADALET..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un fethinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İstanbul’un fethinin siyasal, sosyal ve kültürel sonuçlarıyla dünya tarihinin akışını değiştiren, aziz milletin en muhteşem zaferlerinden birisi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un fethinin sadece fetih sürecindeki askeri başarılarla değil, Fatih Sultan Mehmet’in hoşgörü ve adalete dayanan yönetim anlayışıyla da tarihe geçmiş, müteakip süreçte de bu şehrin farklı inanç ve kültürlerin bir arada yaşadığı bir mekan haline gelmesine vesile olduğunu kaydetti. “Kahraman ecdadımızın mirası, kadim medeniyetimizin sağlam temellerini oluşturan hoşgörü, kardeşlik ve adalet gibi yüce hasletler, bugün de bizleri daha parlak yarınlara ulaştıracak en büyük gücümüzdür” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"FATİH SULTAN MEHMET HAN'IN EMANETİ"

“Beşiklik ettiği medeniyetlerin izlerini kültürel bir zenginlik olarak günümüze taşıyan İstanbul, doğası, tarihi ve kültür varlıklarıyla da dünyanın nadide şehirleri arasındadır. Güzellikleriyle sakinlerini ve ziyaretçilerini büyüleyen, şairlere, yazarlara, sanatçılara ilham kaynağı olan İstanbul, her köşesinde yer alan eşsiz eserleriyle, günümüz ile geçmişimizin buluşmasını sağlamaktadır. Fatih Sultan Mehmet ve kahraman askerlerinin bizlere emaneti olan İstanbul, ülkemizin iş, finans, ticaret, sanat ve kültür merkezi olarak günümüzde de gelişmesini sürdürmekte, dünyanın en gözde şehirleri arasında yer almaktadır. İstanbul’un fethinin yıl dönümünde Fatih Sultan Mehmet ve şanlı ordusunu rahmetle ve minnetle yad ediyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23