• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü dolu sözler

Yeniakit Publisher
2017-12-06 08:00:00 - 2017-12-06 08:32:40
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü dolu sözler

Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kudüs konusundaki tavrı hakkında övgü dolu sözler söyledi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma planı karşısındaki duruşundan övgüyle söz etti.

SEÇKİN BİR DURUŞ

"Bu duruş, Türkiye yönetiminin ve asil Türk milletinin Filistin davasına desteğini temsil eden seçkin bir duruştur" diyen Ebu Zuhri, ABD'nin söz konusu adımının çok tehlikeli olduğunu ve Müslümanların inançları ve kutsallarının hedef alındığının göstergesi olduğunu söyledi.

Bütün Arap ve İslam alemini ABD'nin söz konusu adımına karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duruşuna benzer bir tutuma davet eden Ebu Zuhri, Türk milletini, partileri ve tüm dünyadaki Müslümanları her yerde ABD'nin tehditlerine karşı tepkilerini ortaya koymaya çağırdı.

ÖFKE CUMASI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ebu Zuhri ayrıca, gelecek cumanın, "Müslümanların kutsallarına zarar verecek dereceye ulaşan ABD politikalarına karşı öfke cuması" olması çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Ürdün Kralı Abdullah ile telefon görüşmesi yaparak, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planını dile getirdiği bildirilmişti.

KONGRENİN 1995'TE KABUL ETTİĞİ YASA

ABD Kongresi, 1995 yılında Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan bir yasayı kabul etmiş ancak o tarihten bu yana görev yapan başkanların tamamı ülke çıkarlarını gerekçe göstererek büyükelçiliği Tel Aviv'de tutmuş, kentin statüsüyle ilgili yürütülen müzakerelere destek vermişti. ABD Başkanları 1995'ten bu yana, söz konusu yasadaki ilgili maddeyi kullanarak her 6 ayda bir elçilikle ilgili kararı öteliyordu.

Başkanlık kampanyası sırasında ABD elçiliğini Kudüs'e taşıma sözü veren Trump da selefi Barack Obama'dan görevi devraldıktan kısa süre sonra yasanın ilgili maddelerini askıya alma yetkisini kullanmıştı. Trump daha sonra haziran ayında ikinci kez elçiliğin taşınmasıyla ilgili yasanın yürürlüğe girmesini ertelemişti.

Amerikan medyasının yönetim yetkililerine dayandırdığı haberlerde, ABD Başkanı Trump'ın, 6 aylık askıya alma süresi gelecek hafta sona erecek olan "Amerikan Büyükelçiliği'nin Kudüs'e Taşınmasına İlişkin Yasa"yı daha fazla bekletmeyip Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı ve ِABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınmasına karar vereceği iddia edilmişti.

AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23