• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin görüşecek

Yeniakit Publisher
2015-11-26 08:28:00 - 2015-11-26 08:38:45
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin görüşecek

Rus savaş uçağının Türk savaş uçakları tarafından vurulmasının ardından diplomasi trafiği sürerken, taraflar arasındaki ilk temasın pazartesi günü olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Paris'te toplanacak İklim Zirvesi'nde biraraya gelmesi planlanıyor.

Türkiye'nin, hava sahamızı ihlal eden Rus uçağını düşürmesinin ardından iki ülke arasındaki ilk temasın Paris'te olması bekleniyor.

Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının vurulmasının ardından diplomasi trafiği sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İklim Zirvesi'nde buluşması bekleniyor. Olayın ardından ilk temas Paris'te bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in de aralarında bulunduğu 147 devlet ve hükümet başkanının katılması beklenen İklim Zirvesi, pazartesi günü Fransa'nın başkenti Paris'te başlıyor. Zirve kapsamında Erdoğan ve Putin'in resmi bir baş başa görüşme programı bulunmuyor. Ancak iki liderin Paris'te görüşebileceği belirtiliyor.

'NATO SINIRLARI İHLAL EDİLDİ'

Uluslararası kamuoyuna yansıyan gerilimin aksine dünkü diplomatik trafik, Türkiye-Rusya geriliminin yumuşamaya başladığı yorumlarına neden oldu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Türkiye ziyaretini iptal etse de Moskova'nın İSEDAK toplantısına temsilcisini göndermesi de bu doğrultuda değerlendirildi.

PUTİN İSEDAK'A ÖZEL TEMSİLCİSİNİ GÖNDERDİ

İSEDAK toplantısına, aralarında Rusya'nın da bulunduğu 6 gözlemci ülkenin diplomatları da katıldı. Rusya'yı temsilen Moskova'dan gelen Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in özel temsilcisi Büyükelçi Konstantin Shuvalov Erdoğan'ın konuşması sırasında salonda yer aldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23