• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sen kimsin!

Yeniakit Publisher
2016-07-30 07:59:00 - 2016-07-30 08:51:15
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sen kimsin!

Özel Harekât Daire Başkanlığı’nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’li General Votel’in “İrtibat halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanları görüyorum” sözlerine çok sert cevap verdi: “İnsan biraz sıkılır, bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Bir defa haddini bileceksin, kendini bileceksin. Zaten darbeciyi senin ülken besliyor.”

YENİ AKİT / ANKARACumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde uçaklar tarafından bombalanan Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti. Erdoğan, ziyareti sırasında ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel’in “İrtibat halinde olduğumuz, görüşme halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanları görüyorum, duyuyorum” sözlerine çok sert cevap verdi: “İnsan biraz sıkılır, bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Bir defa haddini bileceksin, kendini bileceksin. Sen darbe girişimini püskürten bu devlete demokrasi adına teşekkür edeceğine darbecilerin yanında yer alıyorsun. Zaten darbeci senin ülkende. Darbeciyi senin ülkende zaten besliyorsunuz. Benim milletimi asla inandıramazsınız.”

HAİN GRUBUN SALDIRILARINI PÜSKÜRTTÜ

Cuma namazını Şehitler Camisi’nde kılan Erdoğan, 15 Temmuz’da darbe girişimi sırasında bombalanan Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı binalarına giderek incelemelerde bulundu. Burada konuşan Erdoğan, “Silahlı kuvvetlerimizin en üst kademedeki sorumlusu olan kardeşlerim, emniyet teşkilatımızın en üst kademesindeki sorumlu kardeşlerim, bir birlik beraberlik içerisinde bu anlamlı bir araya gelişde sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize rabbimden şifalar diliyorum. Sizlerin 15 Temmuz’daki duruşunuz sizlerin milletimle beraber müşterek duruşu bir hain grubun özellikle saldırılarını püskürtmüştür” dedi.

ONLAR İHANETLERİYLE ANILACAKLAR

“Ramazan’da söylemiştim, ‘içimizde hainler olabilir, bu hainler bizi asla yıldırmayacak’ demiştim. Ve nitekim bu hainler işte geldiler özel harekâtımızı bombalamak suretiyle 50 kardeşimizin şehit olmasına vesile oldular” diyen Cumhurbaşkanı, şöyle devam etti: “Ama onlar ihanetleriyle anılacaklar. Şehitlerimiz hiç unutulmayacak. Onlar bu vatanı vatan yapanlar olarak anılacaklar. Biz askeriyle, polisiyle, köy korucularıyla ve tüm milletimizle 15 Temmuz’da hamd olsun bir olduk, beraber olduk, kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk. Türkiye olduk diyorum niye biliyor musunuz? Çünkü dünya bu demokrasi nöbetini tutanları sadece izliyor. Sadece bize oralardan ‘geçmiş olsun’ Söyledikleri bu, arkasından ‘ama gelecek için endişe duyuyoruz’ Neymiş endişeleri? Endişeleri şu beyefendilerin, acaba bu içeri alınanlar, tutuklananlar, şunlar bunlar vesaire, bunların sayısı daha da artar mı? Suçluysa artar.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ABD’Lİ KOMUTANA UNUTAMAYACAĞI FIRÇA

Sözü ABD’li generalin darbecilerle ilgili açıklamasına getiren Erdoğan, şu tepkiyi gösterdi: “İşte bir tanesi, ne yazık ki Amerika’da, aynı zamanda önemli bir makamda olan general veya amiral, kalkıyor, ‘İrtibat halinde olduğumuz, görüşme halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanları görüyorum, duyuyorum’ bunu söylüyor. İnsan biraz sıkılır ya, insan biraz sıkılır. Bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Bir defa kendini bileceksin. Sen benim ülkemdeki yapılan bir darbe girişimine yönelik kalkıp bu darbe girişimini püskürten bu devlete teşekkür edeceğine, tam aksine darbecilerin yanında yer alıyorsun. Zaten darbeci senin ülkende. Zaten senin ülkende besliyorsunuz, bu zaten ortada. Benim milletimi asla inandıramazsınız.”

KESİLEN SAKAL ÇOK DAHA GÜR BİTER

“Bu tür açıklamalarla bu işin arkasında kimler olduğunu, üst aklın kim olduğunu açığa veriyorsunuz” diyen Erdoğan, “Türkiye bu oyuna gelmeyecek. Şu gördüğümüz bina ile bu yaptıkları tahribatla bunlar bizim sakalımızı kestiler. Unutmayın kesilen sakal çok daha gür biter. İnşallah bunun yerinde çok daha muhteşem, çok daha güzel bir eseri en kısa zamanda inşa edeceğiz. Şehitlerimiz çok önemli bir yere gittiler. Onlar sevgili Peygamberimize komşu oldular. O tankların önüne yatmak suretiyle şehit olan milletimizi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23