• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan pankartı gösterdi, müjdeyi verdi

Yeniakit Publisher
2015-05-25 14:21:00 - 2015-05-25 15:51:50
Cumhurbaşkanı Erdoğan pankartı gösterdi, müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Esnaf Buluşması'nda salondaki pankartları göstererek hem sigarayı bırakma sözü aldı, hem de müjdeli bir haber verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Sinan Erdem Spor Salonu'nda esnaf buluşmasına katıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen esnaf buluşmasına, Türkiye genelinden 13 esnaf federasyonu, 82 birlik, 3 bin 53 oda ve derneklerden katılım sağlandı.

Büyük Buluşma'da esnaflara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan salondaki pankartları göstererek muhalefeti eleştirip, Paralel Yapı'ya göndermede bulunurken servisçi esnafına ise açtıkları bir pankart üzerinden söz alıp müjde verdi.

ÖĞRENMEK İSTEYEN DUVARLARA BAKSIN

Konuşmasının başında salondaki atmosferi ''Bu birliğiniz var ya bana çok büyük azim ve güven veriyor'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  ''Esnaf bu milletin omurgasıdır. Bu omurgayı sapasağlam karşımda görüyorum. Sizin veresiye defteriniz var ya bu millet için başlı başına bir sosyal dayanışma örneğidir. O yüzden esnafımızın ahilik geleneğini yaşatması gerekiyor. Ahiliğin ne olduğunu öğrenmek isteyen gitsin esnafımızın duvarlarına baksın. Esnaf ülkenin geleceğini düşünen ve bunun için çalışandır. Ahiliğin tüm ilkeleri hiç ölmeyecek gibi dünya, yarın ölecek gibi ahiret için çalışmayı gerektirir.'' dedi.

PANKARTLI GÖNDERME

Konuşmasının devamında salondaki ilginç pankartlara işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Az önce şurada bir pankart gördüm, ''Ölüme gidelim dedin de, mazot mu yok dedik''. Haklı zamanında benim vatandaşım az mı mazot sırası bekledi. Şimdi çıkmış mazotu şöyle vereceğim böyle vereceğim diyor. Ya o zamanlarda iktidarlarda kimler vardı malum. Hiçbir zaman esnafın ve çiftçinin yanında olmadılar. Şimdi kurusıkı atıyorlar. Bak burada diğer bir pankartta da şu yazıyor, ''Panik yok, direksiyonda reis var hayırlı yolculuklar Türkiye''. İşte pratik zeka bu. Başka pankartta ise ''Paralel ya da dikey farketmez, minibüsçü esnaf affetmez.'' diyor. İhanet edenlere ben minübsçü esnafın gereken cevabı vereceğine inanıyorum.'' diye konuştu.

PLAKA MÜJDESİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan son işaret ettiği pankart üzerinden ise bir müjdeyi de verdi. ''Verin plakayı, bırakalım sigarayı'' yazılı pankartı işaret eden Erdoğan, ''O zaman sigarayı bırakmaya varmısınız.'' diyerek, ''Ben buradan Büyükşehir Belediye Başkanımıza söylüyorum ilgilenecek bu konuyla. Plakalar servisçilere hayırlı olsun.'' dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

NE ALDATAN NE DE ALDANAN OLACAĞIZ

''Esnafımızın aşını ve ekmeğini büyütmek için elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz vermeye de devam edeceğiz. '' diyerek sözlerine devam eden Erdoğan şöyle konuştu;

''Asgari ücret üzerinden çıkıp farklı farklı rakamlar telafuz ediyor. Bunlar asgari ücreti ne zannediyor. Bağkur emeklisi kardeşimin aldığı rakam 149 liradan bugün yapılacak son seyyanen zam ile bin liraya yaklaşacak. İmkanlarımız genişledikçe bunu daha da yayacağız. Biz ne aldatan olacağız ne de aldanan. Bu millet yalanlardan bıktı. İnşallah daha iyiye doğru gideceğiz.''

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23