• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vali Bey'e dedim ki...

Yeniakit Publisher
2015-05-23 18:41:00 - 2015-05-23 21:12:53
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vali Bey'e dedim ki...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli başlıklar;

-Az önce Denizkurdu 2015 Tatbikatı’nı izledim. Ordaki kahraman Mehmetçiklerin selamını getirdim size.

-Antalya'nın 5 yılı kayboldu. Geriye kala kala bira festivali, ölü yakma projesi kaldı. Benim Başbakanlığım döneminde Antalya'ya yapılan toplam yatırım 18 katrilyon.

-Türkiye artık dünyanın en büyük 17. ekonomisi. Bizim dönemimizde bu noktaya geldik.

'TURİSTLER SEFALET İÇİNDEYDİ'

-Şöyle 12 sene geriye gidelim. Antalya Havalimanı ihtiyaca cevap veriyor muydu? Turistler sefalet içindeydi. Biz hemen süratle ikinci bir terminal binası yaptı. Sonra Antalya Havalimanı rahatladı.

'BİRAZ KAFANI ÇALIŞTIR'

-Kılıçdaroğlu bizim projemizi  '100 yıllık' proje diye açıklamış. Yahu Kılıçdaroğlu, biraz kafanı çalıştır. Kendiniz bir şeyler üretin. 6 yıl SSK'nın genel müdrülüğünü yaptı. Kardan aldı zararla kapattı.

'VALİ BEY'E DEDİM Kİ...'

-Adana'da da yine aynı şekilde müracaat etmişler. Vali Bey'e dedim ki: 'Bak, geleceğim, ben orada konuşacağım çünkü ben cumhurun başkanıyım, halkımın başkanıyım.' Dolayısıyla halkımla benim arama girmeye kimsenin gücü yetmez

'KÜRT KARDEŞLERİME SESLENİYORUM'

-(Hakkari havalimanı) 2 yıl önce açacaktık, engellediler. Kim  Bölücü terör örgütü, onun uzantıları. İşlerine geldikleri zaman dağa gidip geliyorlar. 'Siz, bizim bu havalimanımızı niye engelliyorsunuz ' diye onlarla öyle bir masaya oturup konuşmadılar. Çünkü onların derdi, benim Kürt vatandaşlarıma hizmet etmek değil. Onlar, Kürt vatandaşlarımın siyasi iradesini sömürüyorlar. Yaptıkları iş bu. Ben buradan tüm Kürt kardeşlerime sesleniyorum, 7 Haziran'da bölücü terör örgütünün arkasında olduğu bu siyasi zihniyete gereken dersi vereceğinize inanıyorum, çünkü bunlar asla size hizmet etmeyecektir.

'KİRLİ İTTİFAKI İYİ HATIRLIYORUZ'

-Bir de Pensilvanya var. O da tüm ümidini bölücü terör örgütü güdümündeki partiye bağlamış. Biz bu ittifakı 2007'den hatırlıyoruz. Bu kirli ittifakı çok iyi hatırlıyoruz.

-Neymiş devlet içinde devlet kuracaklarmış. Haydi kur haydi kur da görelim. Ben ne demiştim 'İnlerine gireceğiz' diye. Ve inlerine girdik. Daha da gireceğiz.

-Ey Doğan medyası İkiyüzlülüğünüz bu defa işe yaramayacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23