• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kerimov'un kabrini ziyaret etti

Yeniakit Publisher
2016-11-18 09:52:00 -
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kerimov'un kabrini ziyaret etti

Erdoğan, Özbekistan Birinci Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un Semerkant'ta bulunan kabrini ziyaret etti.

Erdoğan, Semerkant'a gelişinde ilk ziyaretini, Orta Asya'nın en eski camilerinden birisi olan Hazreti Hızır Mescidi'nde bulunan Kerimov'un kabrine gerçekleştirdi.

Kabrin bulunduğu alana Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Vekili ve Başbakan Şevket Mirziyayev beraber geldi. İki lider, Kerimov'un kabrine gül bıraktı.

Özbekistan Müslümanlar İdaresi Başkanı Müftü Usmanhan Alimov ile Semerkant İl Müftüsü Nuridinhan İslamov tarafından Kerimov'un kabrinde Kur'an-ı Kerim okundu.

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kerimov'un kabrinin yerinin nasıl belirlendiği konusunda Özbekistan Cumhurbaşkanı Vekili ve Başbakan Mirziyayev'den bilgi aldı.

Mirziyayev, Kerimov'un vasiyeti üzerine kabrinin yerinin belirlendiğini, anne ve babasının mezarının da aynı yerde bulunduğunu anlattı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Özbekistan'ın bağımsızlığı için İslam Kerimov'un çok önemli bir isim olduğuna dikkati çeken Mirziyayev, Erdoğan'a, Özbekistan'ı ziyareti için teşekkürlerini iletti.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mirziyayev, baş başa görüşme ve heyetler arası çalışma yemeği için Hazreti Hızır Mescidi'nden ayrıldı.

Erdoğan'a kabir ziyaretinde Başbakan Yardımcıları Tuğrul Türkeş ile Veysi Kaynak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve TİKA Başkanı Serdar Çam da eşlik etti.

Ziyarette Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov da hazır bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23