• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çocuğunuzun beslenme çantasında sütü eksik etmeyin

Yeniakit Publisher
2016-09-21 11:45:00 -
Çocuğunuzun beslenme çantasında sütü eksik etmeyin

Okul başarısını olumlu etkilediği bilinen, kalsiyum ve mineral zengini sütü çocuğunuzun beslenme çantasında mutlaka bulundurun.

Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri ve gün içinde tüketmeleri gerekenler yeniden gündeme geliyor. Sütün kalsiyum ve mineral açısından zengin olması nedeniyle çocukların gelişiminde önemli rol oynadığına dikkat çeken uzmanlar, çocuk ve büyüme çağındaki gençlerin her gün iki bardak süt içmesini öneriyor. Uzmanlar çocukların gün içinde süt ihtiyacının karşılanması için beslenme çantalarında bir kutu sütün mutlaka bulundurulması gerekiyor.

Süt içmek bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Zihinsel ve bedensel gelişime destek olan sütün insan vücuduna yararı, gün boyu okulda vakit geçiren öğrenciler için büyük önem taşıyor. Kış ayları yaklaşırken bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle hastalıklardan korunmaya yardımcı oluyor. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, günde 2 bardak sütün zeka gelişimi açısından büyük önem taşıdığını ve okul başarısını artırdığının kanıtlandığını söyledi ve şunları ekledi: "Yeterli ve dengeli beslenebilmek için her besin grubundan yemeye ihtiyacımız var. Bunlar süt ve türevleri, et, peynir, yumurta, ekmek, sebze ve meyveler. Bu besin grupları içinde yalnızca süt enerji oluşumunda etkili olan karbonhidrat, protein ve yağı bir arada içeriyor. Sütün enerji vermesinin yanı sıra bağışıklık sistemi açısından da önemi büyük. Mevsim değişimiyle birlikte görülen bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucu üst solunum yolu enfeksiyonlarında artma olurken, içeriğinde 40'tan fazla besin öğesi bulunan süt tüketiminin grip, soğuk algınlığı, farenjit gibi hastalıklarının önlenmesinde önemli rol oynuyor.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23