• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cizre’de acılı ailelerden sağduyu çağrısı

Yeniakit Publisher
2015-01-27 08:02:00 - 2015-01-26 22:42:34
Cizre’de acılı ailelerden sağduyu çağrısı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan olaylarda hayatını kaybeden iki çocuğun ailesi, gerginliğin son bulması için sağduyu çağrısında bulundu.

ŞIRNAK - Cizre’deki olaylarda hayatını kaybeden Ümit Kurt ve Nihat Kazanhan’ın babası sağduyu çağrısı yaptı.

İlçede bir ay içerisinde yaşanan olaylarda çocuklarını kaybeden aileler büyük üzüntü yaşıyor. Son olayda yaşamını yitiren Nihat Kazanhan’ın babası Mehmet Emin Kazanhan, 12 yaşındaki oğlunun Yafes Mahallesi’nde 14 Ocak’ta öldürüldüğünü hatırlattı.

Kamyon şoförlüğü yaptığı için olay günü Irak’ta olduğunu kaydeden Kazanhan, olayı telefonla öğrendikten sonra Cizre’ye döndüğünü söyledi. Hiçbir suçu olmayan oğlu Nihat’ı öldürenlerin yakalanıp, cezalandırılmasını talep eden Kazanhan, ‘’Yaşadığımız acı tarif edilemez. Evladını kaybetmek çok büyük bir acı. İnşallah bundan sonra başka çocuklar ölmez. Barış ve huzur ortamının sağlanmasını istiyoruz. Artık çocuklar ölmesin’’ dedi.

“ÇOCUK ÖLÜMLERİ SON BULSUN”

14 yaşındaki Ümit Kurt’u 6 Ocak günü Cudi Mahallesi’nde çıkan olayda kaybeden baba Abdullah Kurt (57) ise boyacılık yapan oğlunun akşam eve döndüğü sırada açılan ateş sonucu vurulduğunu, aynı bölgede başka bir kişinin de yaralandığını söyledi.

Ümit’in ölümünden dolayı kendisi, eşi ve 8 çocuğunun büyük üzüntü duyduğunu vurgulayan Kurt, her gün aile bireylerinin gözyaşı döktüğünü kaydetti.

‘İNŞALLAH BARIŞ GELİR’

Yaşanan olayların başka çocukların ölümüne yol açmamasını isteyen Kurt, şöyle dedi: ‘’Allah bu acıyı kimseye göstermesin. Başka çocukların ölmemesi için her gün dua ediyorum. Çektiğimiz acıyı başka anne ve babaların yaşamasını istemiyoruz. Evladımızı kaybettiğimiz için içimiz yanıyor. Çünkü büyük bir acı yaşıyoruz. Benim çocuğum öldü, başkasının çocuğu ölmesin. Çocuk ölümleri son bulsun. İnşallah barış gelir.’’

CİLVEGÖZÜ SINIR KAPISI, GİRİŞ ÇIKIŞLARA KAPATILDI

Bu arada, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı, Suriye tarafındaki Bab-el Hava Sınır Kapısı civarında havaya rastgele ateş açılması sonucu güvenlik nedeniyle giriş çıkışlara kapatıldı. Türk tırlarının Suriye plakalı tırlara aktarım yaptığı bölgeye yaklaşık 500 metre uzaklıkta meydana gelen ve ölen ya da yaralananın olmadığı olay nedeniyle Cilvegözü Sınır Kapısı, güvenlik gerekçesiyle giriş çıkışlara kapatıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23