• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çirkin hareketler

Yeniakit Publisher
2014-09-15 08:10:00 - 2014-09-14 22:56:38
Çirkin hareketler

Destici’ye konuşma hakkı verilmeyince tören alanını terketmek istedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’nin düzenlendiği Söğüt Stadı’na, eşi Sare Davutoğlu ile geldi. Stada girişinin ardından, tribünlerdeki vatandaşları selamlayan Davutoğlu, statta kurulan yörük çadırlarını ziyaret etti ve bir yörük çadırının önüne Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu temsil eden bayrak dikti. Başbakan Davutoğlu, protokoldeki yerine geçerken, burada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve diğer protokol üyeleriyle tokalaştı.

Bu arada, etkinliklerde zaman zaman farklı siyasi partilere mensup vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kendisine etkinliklerde konuşma hakkı verilmemesi üzerine organizasyonu yapan görevlilerle tartıştı ve tören alanını terk etmek istedi. Başbakan Davutoğlu’nun görüştüğü Destici, bir süre protokole ayrılan koltuklarda oturdu. Destici, kendisine söz verilmeyince, protokol koltuğundan kalkarak, statta başka bir yere oturdu.

TÜRBE ZİYARETİNDE ARBEDE 

Söğüt ilçesinde, bu yıl 733’üncüsü düzenlenen “Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri”ne katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin korumaları ve partililer ile polis ekipleri arasında arbede yaşandı. Bahçeli ve partililer, Ertuğrulgazi Türbesi’nin önüne geldi. Bu sırada, güvenlik şeridini geçemedikleri gerekçesiyle tepki gösteren partililer ile polis ekipleri tartıştı.

Kısa süren arbede sonrası Bahçeli ve beraberindekiler, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun türbeye gelişini beklemeye başladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Başbakanlığa ait otobüsle türbenin önüne ulaşan Davutoğlu, Bahçeli’yle tokalaşmak istedi. Bu esnada, Davutoğlu’nun korumalarıyla MHP’liler arasında sözlü ve fiziksel tartışma yaşandı. Davutoğlu, tartışma nedeniyle Bahçeli’yle tokalaşmadan türbeye girdi.

Davutoğlu’nun ziyaretinin ardından Bahçeli ve beraberindekiler, türbeye girip dua etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23