• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çinli gelin Müslüman Ayşe Sena oldu

Yeniakit Publisher
2017-05-20 13:18:00 -
Çinli gelin Müslüman Ayşe Sena oldu

Türkiye’ye gelen Çinli öğrencilere ve iş adamlarına Türkçe öğreten Yueman Tang, Müslümanlığı seçerek Çin Araştırmaları Uzmanı Muhammed Mesut Aktaşçı ile hayatını birleştirdi. Çinli gelin Yueman Tang, Müslümanlığı ve Türkiye'yi çok sevdiğini söyledi.

Türkiye'deki Çinli öğrencilere ve iş adamlarına Türkçe öğreten Yueman Tang, önce Müslüman oldu sonra Çin Araştırmaları Uzmanı Muhammed Mesut Aktaşçı ile hayatını birleştirdi.
‘Ayşe Sena’ ismini alan Çinli gelin, Türkiye’yi çok sevdiğini ve İslamiyet’i kabul ettiği için çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Müslüman olduğum için ve Türkiye’de bulunduğum için çok mutluyum. Türkler çok sıcakkanlı, buradaki insanlar bana çok iyi davranıyorlar. Türk yemeklerini çok seviyorum. Kayınvalidem bana şimdiden yemekleri öğretmeye başladı. Yakın zamanda Türk yemeklerini öğrenip eşime yapmaya başlayacağım” dedi.

Önce iş sonra evlilik

Çin Araştırmaları Uzmanı, damat Muhammed Mesut Aktaşçı ise “Çin’de Uluslararası Politika ve Diplomasi üzerine okudum. Şuan Çin-Türkiye ekonomik ilişkileri üzerine uzmanlık yapıyorum. Aynı zamanda bir ajansım var Çin’den gelen öğrencilere Türkçe öğretiyorum binin üzerinde öğrencim var. Gelin hanım ile bir sohbet programı üzerinden tanıştık. İslamiyet’i araştırıyordu. Nasıl bir din olduğunu merak ediyordu. Bende vazifemi yapıp İslamiyet’i kabul etmesine yardımcı oldum. Müslüman olmakla şereflendi ve Ayşe Sena adını aldı. Bu süreçte yakınlaştık ve birbirimizi çok sevdik” diye konuştu.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23